Kunstenaar zegt subsidie kwijt te raken, subsidieverstrekkers kennen de man niet eens

2 oktober 2015 om 16:24
nl
Ze kennen hem niet, hij komt niet voor als iemand die subsidie krijgt en dus is er ook nooit sprake geweest van het intrekken van subsidie. De Provincie Noord-Brabant begrijpt niet waar de beschuldigingen van Ralph Posset vandaan komen. De Bossche wc-kunstenaar beweert dat de provincie 'per direct' zijn toelage heeft ingetrokken omdat hij in de media 'te loslippig' is geweest over het kunstbeleid in Nederland.
Geschreven door

Ondanks de mededeling van de provincie blijft Posset vasthouden aan zijn verhaal. "Ze zijn natuurlijk enorm geschrokken omdat ik dingen beweer waar zij niet van houden. Ze zullen nooit erkennen dat hun subisidiebeleid niet deugt. Ik had dit wel verwacht", zegt hij in een reactie. Om daar aan toe te voegen dat hij graag 'op lange tenen trapt'.
'Bij ons niet bekend'Ook het Mondriaan Fonds is verbaasd over de bewering van de Bossche kunstenaar dat de subsidie aan hem is ingetrokken. In een vergelijkbare reactie als die van de provincie zegt het stimuleringsfonds voor beeldende kunst: "De heer Posset is bij ons niet bekend als aanvrager. Hij heeft van ons geen subsidie ontvangen en we hebben deze dus ook niet ingetrokken."
Een gespecialiseerd bureau verzorgt alle subsidie-aanvragen voor de Bossche kunstenaar. Hij weigert er verdere mededelingen over te doen. "Zij zijn ook over de zeik, want ze willen niet dat bekend wordt dat ze voor kunstenaars werken." Dat is volgens hem 'not done' in de kunstwereld. "Ze willen dat iedere kunstenaar dat zelf regelt."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.