Regenboogzebrapad komt op Heuvelring in Tilburg: 'Laten zien dat iedereen welkom is'

2 oktober 2015 om 16:29
nl
Het regenboogzebrapad in Tilburg wordt vrijdag op de Heuvelring aangelegd, bij de kruising met de Heuvel en de Korte Heuvel. Volgens een woordvoerster van de gemeente wordt het volgende week vrijdag, een dag voor Coming Out Day, officieel aangeboden aan de Stichting Roze Maandag.
Geschreven door

Het gemeentebestuur maakte begin juli bekend dat het zebrapad aan de stichting wordt geschonken vanwege het 25-jarige jubileum van Roze Maandag. Het regenboogpad blijft permanent liggen. Het was tot dusver nog niet bekendgemaakt waar het pad zou komen.
Tilburg is na Utrecht en Maastricht de derde stad in Nederland waar een regenboogpad verschijnt. "We willen laten zien dat iedereen welkom is in Tilburg, of je nu lesbisch, homo, transgender of hetero bent", vertelt een woordvoerster.
Geen officieel zebrapadDe kosten van het regenboogpad bedragen 4000 euro. "We hebben gekozen voor deze plek omdat hier veel voetverkeer is", aldus de woordvoerster. Daarnaast moest de gemeente rekening houden met de verkeersveiligheid. Het regenboogpad is namelijk geen officieel zebrapad, maar komt nu dus op een plek te liggen waar verkeerslichten staan.
De aanleg van het regenboogpad is vrijdag in de loop van de ochtend begonnen en is naar verwachting in de loop van de dag klaar. Wethouder Marcella Hendrickx zal volgende week het pad officieel aanbieden aan Stichting Roze Maandag.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.