35 moordmachines in postpakket: twee verdachten vrijgesproken, Pool veroordeeld - Omroep Brabant

35 moordmachines in postpakket: twee verdachten vrijgesproken, Pool veroordeeld

2 oktober 2015 om 16:56
De wapenonderdelen verpakt in het pakketje bestemd voor Nederland
De wapenonderdelen verpakt in het pakketje bestemd voor Nederland
Een 28-jarige Poolse man uit Mill moet drie jaar de cel in voor de handel in illegale wapens. Hij en twee medeverdachten werden in december 2014 door de politie betrapt toen ze een postpakket vervoerden met daarin onderdelen voor 35 Scorpion pistoolmitrailleurs.
Geschreven door

De rechter acht voldoende bewezen dat de Pool wist wat er in het postpakket zat. Zelf zei hij dat niet te hebben geweten. Van de twee andere verdachten kan hun betrokkenheid niet worden bewezen, zo oordeelde de rechter. De twee medeverdachten komen uit Oss.
Een van hen is een 30-jarige beroepsmilitair in Volkel. Na een huiszoeking werden bij de soldaat kogels gevonden. Volgens zijn advocaat waren de kogels afkomstig van een missie en hebben die niets met het wapentransport te maken. De rechter gaat daar dus in mee.
Pakket gezenderdDe Scorpions zijn van Tsjechische makelij en worden in Nederland veel gebruikt bij liquidaties en overvallen. De pistoolmitrailleurs kwamen per postpakket vanuit Bratislava in Slowakije.
De politie werd getipt door Europol en onderschepte de partij bij DHL in Eindhoven. Daar werd het pakket gezenderd en zo werden de drie mannen betrapt in Berghem.
Volgens Europol zouden de mannen slechts loopjongens zijn.[YouTube:body:https://youtu.be/GA1onJBzQO0]

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...