Inbreekklungel krijgt kassa niet open en neemt ’m dan maar mee: tennisclub Riel lacht inbreker uit

2 oktober 2015 om 22:42 • Aangepast 21 november 2020 om 15:37
nl
Een kassa openbreken: hoe moet het niet? Wie een blik werpt op de bewakingsbeelden van tennisvereniging Riel krijgt het antwoord. Een man van rond de dertig jaar probeerde maandagnacht een kassa met flink machtsvertoon open te breken, maar faalde hopeloos.
Profielfoto van
Geschreven door

Hoe vervelend een inbraak ook is, bij de tennisclub kunnen ze een lach niet onderdrukken. “Het ziet er erg onprofessioneel uit, niet waar?”, grinnikt secretaris Jeffrey van de Kerkhof. “Onze leverancier die deze kassa heeft geleverd, mag de nieuwe ook komen leveren. Wat een bakbeest!”
'Mag niet ongezien blijven'Op de bewakingsbeelden is te zien hoe de knullige inbreker van alles uit de kast trekt om de kassa open te breken. Na een minuut of vijf gooit hij de handdoek in de ring en rent hij met de kassa in zijn handen weg. De buit? Hooguit tweehonderd euro.
Een medewerker die die ochtend ontdekte dat er was ingebroken, deed aangifte bij de politie. Na het zien van de bewakingsbeelden besloot de vereniging deze door te sluizen naar de Facebook-pagina. Want hoe hilarisch de beelden ook zijn, hopen ze dat de inbreker wel wordt gepakt. “Dit mag niet ongezien blijven. Mensen moeten van andermans spullen afblijven.”
Onderzoek politieSinds enkele weken hangen in het pand diverse camera’s. Het is niet de eerste keer dat er bij de vereniging wordt ingebroken. “Laatst probeerde iemand nog het gebouw binnen te komen. Wie weet gaat het wel om dezelfde inbreker.”
Inmiddels is de politie ook een zoektocht begonnen naar de inbreekklungel. Bij tennisvereniging Riel is de verdachte in elk geval geen bekende. “Dat is maar goed ook. Zo’n iemand willen we niet op ons sportpark hebben.”

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.