Reallifesoap Nieky Holzken is ‘helemaal echt’, maar hij stopt niet met kickboksen

2 oktober 2015 om 18:14
nl
Aan de realityserie rondom kickbokskampioen Nieky Holzken is niets gescript. Dat bezweert Holzken zelf althans. “Bij mij is het gewoon echt de realiteit”, zegt de Helmonder. Fans van Holzken hoeven zich overigens geen zorgen te maken: in tegenstelling tot wat RTL suggereert blijft hij (ook) gewoon kickboksen.
Geschreven door

In de reallifesoap is onder meer te zien hoe de wereldkampioen kickboksen een begin maakt aan een nieuwe carrière in het ‘gewoon’ boksen. “M’n droom is om in het boksen wereldkampioen te worden”, legt Holzken uit. “Maar ik blijf ook gewoon kickboksen.” In december verdedigt hij in Amsterdam zijn Glory-wereldtitel.
Wereldkampioen en tuin verbouwenNieky wordt al een tijdje gevolgd door een cameraploeg. In de serie is onder meer te zien hoe de Helmonder in augustus wereldkampioen werd in Las Vegas. En hij werd gefilmd bij het begin van z’n bokscarrière. “Iedereen moet maar gewoon kijken, het is te veel om op te noemen.”
Behalve met bokshandschoenen aan, zien we Holzken in de reallifesoap ook andere dingen doen. “Ze filmen gewoon m’n leven”, vertelt hij. “Ik ben nu bijvoorbeeld aan het verbouwen achter in m’n tuin.”
ZIE OOK: Kickbokskampioen Nieky Holzken krijgt realityserie op RTL 5
Alles is echt, zegt ieRealityseries zijn vaak een beetje nep, soms worden dingen volgens een script gevolgd. Maar niet in de serie van Holzken, zo bezweert hij. “Bij mij is het gewoon echt de realiteit, dingen die er gebeuren. De cameraploeg volgt me bij dingen die op m’n agenda staan. Daar gaan ze gewoon mee naartoe.”
We zien dus geen in scène gezette ruzies in de serie over Holzken. “Tot nou toe nog niet. En dat gaat ook niet gebeuren. We zijn gewoon echte mensen.”
Na Roy DondersDe eerste aflevering van Nieky Holzken: De Knock-Out van Brabant wordt op dinsdag 27 oktober om 21.30 uur uitgezonden op RTL 5, meteen na de realityserie over Roy Donders.
In eerste instantie zijn er zes afleveringen gepland. “Mocht het goed gaan, dan hebben we kans op een vervolg.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.