Zes maanden cel geëist tegen veroordeelde Oosterhouter Ali E. die Ellen Askamp (17) doodreed

2 oktober 2015 om 18:47
nl
De Oosterhouter Ali E. die al eerder is veroordeeld voor het doodrijden van de 17-jarige Ellen Askamp, moet mogelijk opnieuw de gevangenis in. Justitie eiste vrijdagmiddag een celstraf van zes maanden waarvan twee voorwaardelijk, omdat de Oosterhouter sinds zijn vrijlating in 2013 negen keer betrapt is op het rijden zonder rijbewijs.
Geschreven door

Voor het doodrijden van Ellen Askamp kreeg Ali E. een celstraf van vier jaar en moest hij zijn rijbewijs inleveren. Dat weerhield hem er niet van om steeds in de auto van iemand anders achter het stuur te stappen. Justitie wil de Oosterhouter voor zes keer rijden zonder rijbewijs vervolgen.
ZIE OOK: Oosterhouter die 17-jarige Ellen Askamp doodreed negen keer betrapt op rijden zonder rijbewijs
'Schromelijk overdreven'Zelf was Ali E. niet aanwezig bij de rechtszaak. Dat is volgens zijn advocaat Louis de Leon niet gek. “Mijn cliënt wilde niet voor de rechter verschijnen omdat hij vreest dat hij opnieuw door van alles en nog wat wordt uitgemaakt”, zegt hij tegen Omroep Brabant. “Hij probeert zijn leven weer op te pakken na het vreselijke voorval, dat wordt hierdoor wel bemoeilijkt.”
De Leon doet de eis van een half jaar celstraf af als ‘schromelijk overdreven’. “Hij is niet eerder veroordeeld voor soortgelijke misdrijven en heeft bovendien al veel straf gekregen. Hij moet de dood van een meisje voor de rest van zijn leven met zich meedragen.” De advocaat pleit voor een gehele voorwaardelijke straf van vier maanden.
ZIE OOK: 'Schok' bij vriendinnen Ellen Askamp na nieuwe arrestatie doodrijder
Dodelijk ongelukEen aantal keer nadat de politie Ali E. had betrapt op het rijden zonder rijbewijs, is de auto waarin hij reed in beslag genomen. Toen bleek dat de auto's niet van E. waren, zat er niets anders op dan ze terug te geven aan de eigenaren.
De dodelijke aanrijding van Ellen Askamp in april 2011 was zoals de rechter oordeelde het gevolg van 'een dollemansrit'. Het toen 17-jarige meisje was op weg naar huis na een avondje stappen. Het ongeluk gebeurde op de rondweg van Breda.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.