Video

Met gevaar voor eigen leven op het terras in Oisterwijk, gelukkig liggen er bouwhelmen klaar

2 oktober 2015 om 19:24
nl
Op het terras van Boshuis Venkraai zit je heerlijk in de zon, maar ook gevaarlijk onder een grote kastanjeboom. Gelukkig heeft het Boshuis daar iets op gevonden. Er liggen witte bouwhelmen klaar voor de gasten.
Geschreven door

De gasten in de 'gevarenzone' zitten op deze zonnige vrijdagmiddag zonder helm aan hun koffie. "Wij komen hier vaak, meestal één of twee keer per week, en ik heb hier nog nooit iemand met een helm op zien zitten."
'Ober, er zit een kastanje in mijn soep'Maar het is niet uit ijdelheid dat deze man geen helm op zet. Voor zijn vrouw is dat wel zo. "Anders zit mijn haar straks niet meer goed."
Ze vond het wel mooi om te zien dat er bij een andere klant een kastanje precies in zijn soep viel. "Alle soep er over heen", lacht ze. "Dat was wel mooi."
Gouden tip tegen vallende kastanjesOndanks dat er nog niemand knock-out is gegaan door een kastanje, is het dus toch een risico om onder de boom te gaan zitten. Maar deze vaste gasten hebben nog een goede tip. "Niet aan de buitenrand van de bladeren gaan zitten, want dan krijg je er wel één op je kop."
Maar of de helm nou echt nodig is, vraagt ober Bart zich af. "In mijn loopbaan hier is er nog nooit een kastanje op iemands hoofd gevallen. Maar het staat wel leuk", grapt hij.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.