Video

Willem II heeft zijn aanvoerder (bijna) terug, Streppel beslist op wedstrijddag of Peters speelt

2 oktober 2015 om 19:33
nl
Jordens Peters is zo goed als hersteld van zijn hamstringblessure. De aanvoerder van Willem II trainde de afgelopen twee dagen weer volledig met de groep mee.
Geschreven door

Trainer Jurgen Streppel is hoopvol gestemd dat Peters zaterdag tegen PEC Zwolle zijn rentree kan maken voor de Tilburgers. Of Peters ook daadwerkelijk gaat spelen tegen PEC Zwolle, beslist Streppel op de wedstrijddag zelf.
De centrale verdediger raakte in het bekerduel tegen DOVO geblesseerd en miste afgelopen weekend de wedstrijd tegen De Graafschap. Op de al langer geblesseerden Heerkens, Andrade en Ondaan na beschikt de trainer verder over een fitte selectie.
'Belangrijk potje'De wedstrijd tegen PEC Zwolle, ziet Streppel als 'een belangrijk potje' voor zijn formatie. De door Ron Jans getrainde tegenstander verrast ook deze jaargang weer met een ijzersterke start van de competitie.
Streppel: "Onvoorstelbaar is het niet wat daar gebeurt, jaar in jaar uit blijven ze stabiel. Qua rust en stabiliteit zijn ze een voorbeeld voor ons en voor heel veel andere clubs. Maar wij moeten brengen wat we ook thuis tegen FC Utrecht brachten. Daar hebben we het veelvuldig over gehad deze week. Thuis willen we winnen, ook van FC Zwolle."
Falkenburg: 'Nummer 9,5 als nummer 9'Waarschijnlijk kiest Streppel weer voor Erik Falkenburg in de punt van de aanval. Hij begon het seizoen als aanvallende middenvelder, maar verhuisde daarna naar de spits en scoorde tot dusverre vier keer in de eredivisie. Tot tevredenheid van zijn trainer. Daardoor moeten Richairo Zivkovic en Adam Nemec, wel twee pure nummer negens, op de bank plaatsnemen.
"We wisten dat Erik scorend vermogen heeft", weet Jurgen Streppel. "Het is niet een echte nummer tien, meer een nummer 9.5. Kort eromheen. Hij staat op vier goals, dat is een compliment voor hem. De spits is absoluut een positie waar hij heel goed kan spelen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.