Kinderlokker in Helmond? Automobilist vraagt basisschoolleerling in te stappen

2 oktober 2015 om 19:41
nl
Een leerling van de basisschool Brandevoort in de gelijknamige wijk in Helmond is deze week benaderd door een automobilist, die het kind vroeg in te stappen. De school heeft hierom een waarschuwingsbrief naar de ouders van de leerlingen gestuurd.
Geschreven door

Vlakbij een andere school in de wijk Brandevoort zou onlangs ook zoiets zijn gebeurd. "Hoewel dit buiten de school plaats heeft gevonden, willen we u hierover toch informeren", schrijft het schoolbestuur in de brief.
"Niet om onrust te te creëren, maar u in de gelegenheid te stellen, zodat u naar eigen inzicht kunt besluiten hierover met uw kind in gesprek te gaan", zo staat ook in de brief.
'Geen aanleiding voor extra maatregelen'Volgens directeur Maarten Jacobs van basisschool Brandevoort worden er verder geen maatregelen getroffen. "Daar is vooralsnog geen aanleiding voor."
Wel wordt er positief gereageerd op de brief van de basisschool. "Ouders gaven aan dat het fijn is om op de hoogte te worden gehouden van zulke zaken", vertelt Jacobs. "Dan kunnen ze zelf beslissen of en hoe ze het hier met hun eigen kinderen over hebben."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.