Video

Tilburgse vrouw mag jaar lang winkelcentrum niet meer in door een vergeten zakje snoep

2 oktober 2015 om 20:00
nl
Ze vergat een zakje snoep van 1 euro 10 af te rekenen bij de supermarkt en dat komt de Tilburgse Marga Frijters nu duur te staan. Een jaar lang is het winkelcentrum Wagnerplein verboden gebied. En dat terwijl ze daar al meer dan twintig jaar boodschappen doet. Ondernemers in het winkelcentrum snappen niets van de harde sanctie.
Geschreven door

Marga was zaterdag samen met haar twee dochters aan het winkelen in de supermarkt Emté. Omdat ze een kinderwagen bij zich had, legde ze de boodschappen daar bovenop, in plaats van in een normaal winkelkarretje. Bij de kassa ging het mis.
Meteen in kraag gevatMarga legde alle boodschappen op de band, behalve een zakje snoep van 1 euro 10. Ze werd meteen in de kraag gevat door de beveiligers. Volgens de filiaalhouder van de Emté had Marga het zakje snoep bewust verstopt.
Op het politiebureau werd snel duidelijk dat Marga nog nooit iets had gestolen in de haar leven. Omdat de gestolen waar minder dan twee euro is, hoeft ze geen boete te betalen.
'Echt belachelijk'Maar van de Emté mag Marga de winkel niet meer in. Het beveiligingsbedrijf heeft namelijk het beleid dat winkeldieven het hele winkelcentrum niet meer in mogen.
Andere ondernemers in het winkelcentrum snappen er niets van. "Ik geloof er niets van dat Marga snoep heeft gestolen. Ik vind dat ze in gesprek moeten gaan met de Emté, want ik vind het echt belachelijk", aldus Anita Berx die bij Brasserie Manor werkt.
De bewakingsbeelden van de Emté zouden uitsluitsel kunnen geven, maar die worden niet vrijgegeven. Marga laat het er niet bij zitten. Ze heeft een advocaat in de arm genomen. Als het winkelverbod niet wordt opgeheven stapt ze naar de rechter.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.