'Stopzetten behandeling door te dure medicijnen nog niet meegemaakt'

2 oktober 2015 om 22:59
nl
Christian van Meer uit Oud Gastel heeft vrijdag van zijn zorgverzekering te horen gekregen dat zij er geen moeite mee heeft om de geneesmiddelen die hem voorgeschreven worden te vergoeden.
Geschreven door

"De maatschappij verwijst me door naar de arts, wiens beslissing het is wat mij voorgeschreven wordt. Ik zit te wachten op een telefoontje van hem."
Van Meer lijdt aan neurofibromatose, een ongeneeslijke progressieve ziekte waarbij goedaardige tumoren groeien op huid- en zenuwweefsel. Van Meer werd behandeld met Glivec, een medicijn waar hij veel baat bij zegt te hebben.
KostenAlleen is de behandeling met dat middel (drie maal daags een pil van 22 euro) stopgezet. Volgens Van Meer vanwege de kosten ervan. Van Meer deed vrijdag zijn verhaal in BN/DeStem.
Voorzitter Ton Akkermans van de Neurofibromatose Vereniging Nederland zegt dat hij het nog niet meegemaakt heeft dat een behandeling met een bepaald middel gestaakt werd omdat het te duur was.
"Ik ben natuurlijk geen arts en was er ook niet bij toen de zaak besproken werd in de behandelkamer. Maar ik ken hier geen voorbeelden van. Misschien is het probleem wel dat Glivec niet een echt voorgeschreven middel is maar een experimenteel middel."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.