Sportieve crisis bij NAC Breda na verlies tegen VVV-Venlo: 'Er moet iets gebeuren'

3 oktober 2015 om 00:01 • Aangepast 21 november 2020 om 15:36
nl
NAC Breda heeft vrijdagavond een slechte beurt gemaakt. De ploeg, die promotie als doel heeft, verloor in eigen huis met 0-1 van VVV-Venlo. Volgens NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar is ter sprake van een sportieve crisis. "Er moet wat gebeuren."
Profielfoto van
Geschreven door

NAC begon met aanvallende intenties aan de wedstrijd tegen VVV, wat leidde tot twee kansen. Een schot van Danny Verbeek was de beste mogelijkheid, maar veel te slap.
[Tweet:body:https://twitter.com/ronaldbrabant/status/650040023727915008]
Zie ook: Brabantse uitslagen Jupiler League: NAC verliest, FC Eindhoven wint en Helmond Sport verslaat RKC
BroedermoordBij de eerste de beste kans van de Limburgers was wel meteen raak. Ralf Seuntjes, de broer van NAC-speler Mats, kreeg een voorzet vanaf de achterlijn die hij simpel binnen kon schieten: 0-1 in de veertiende minuut. [Tweet:body:https://twitter.com/ronaldbrabant/status/650011491731656704] Na de treffer van VVV sloop er bij NAC, dat eerder domineerde, weer angst in de ploeg. In plaats van simpel te spelen, werd vaak de moeilijkste oplossing gezocht. VVV profiteerde bijna via een schot van Van Crooij, maar doelman Ten Rouwelaar deed zijn werk.
FalenOndanks de verlamming aan Bredase zijde had de ploeg vlak voor rust nog twee grote kansen op de gelijkmaker. Een schot van Matic werd gekeerd door VVV-keeper Deckers en vooral spits Ars faalde bij een open kans.
Na rust gaf NAC-coach Maaskant gehoor aan de spreekkoren van het publiek. Kevin Brands kwam in de ploeg voor De Kamps, die al geel op zak had. Ook Danny Verbeek moest het veld ruimen voor Elson Hooi.[Tweet:body:https://twitter.com/ronaldbrabant/status/650017628598181888] AanmodderenHet haalde niet veel uit, NAC bleef ook in de tweede helft aanmodderen. Divine Naah kreeg in de 52e minuut nog wel een goede kans op de 1-1, maar de Bredase ploeg speelde verder bedroevend.
VVV had na ruim een uur spelen zelfs het duel op slot kunnen gooien, maar Ten Rouwelaar deed zijn werk prima na een inzet van Resida.
Koude doucheTien minuten voor tijd bracht NAC-trainer Maaskant met Brandon Robinson nog een extra spits in het veld, maar het mocht allemaal niet baten al was de slotfase hectisch. Ralf Seuntjens miste voor VVV een strafschop en een goal van broer Mats werd afgekeurd vanwege buitenspel.[Tweet:body:https://twitter.com/NACnl/status/650035226916311041] Uiteindelijk werd het opnieuw een flinke koude douche voor het trouwe NAC-publiek, dat met 13.000 man was komen opdraven.[Tweet:body:https://twitter.com/vvvvenlo/status/650038805102264321]
Positie trainer Maaskant flink onder drukHet slechte resultaat tegen VVV heeft de druk op NAC-trainer Maaskant weer flink doen toenemen. Maar de coach zelf denkt dat hij het allemaal nog onder controle heeft. "De zaak is op de rit, maar we winnen niet", zo zegt de coach. "We constateren de dingen die de mensen op de tribune constateren, maar nog veel beter. We zijn ook erg ontevreden. Met de weerbaarheid van het elftal zijn we bezig, ja."
"Ik snap heel goed dat de druk op mijn positie toeneemt", vervolgt Maaskant. "Als de club vindt dat ik niet meer degene ben die het moet doen, dan treed ik terug. Als daadwerkelijk de boodschappen niet meer doorkomen bij de groep, als ik een roepende ben in de woestijn...dan is dat nou eenmaal zo, want zo werkt de voetbalwereld. Maar ik heb die signalen niet gehoord."
"Ik sta hier met hart en ziel in en en doe er alles aan om de club naar het hoogste niveau te krijgen. Als anderen vinden dat dat niet zo is, dan zal ik een signaal krijgen en terugtreden", herhaalt Maaskant nog maar eens.
Ten Rouwelaar: ''NAC zit in sportieve crisis'Keeper Jelle ten Rouwelaar beaamt dat het goed mis is bij NAC. Hij wil niet zeggen of hij het vertrouwen heeft dat het goed gaat komen in Breda. "Ik heb besloten om daar geen antwoord op te geven", zo zegt de doelman. "Ik begrijp dat de mensen het willen weten, maar ik doe daar niet aan mee."
"NAC zit inderdaad in een sportieve crisis", zo laat Ten Rouwelaar wel optekenen. "En dat is vooral vervelend voor de mensen die hier in grote getalen komen. Het is al veel te ver gekomen. Ik weet niet of Maaskant de zaak nog op de rit krijgt. Ik heb daar zeker wel een mening over, maar ik heb net al aangegeven dat ik daar geen antwoord op geef."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.