Gouden Kalf voor Bredaas productiebedrijf, geen beeldje voor Frank Lammers

3 oktober 2015 om 00:41
nl
Verboden Vlucht van Hester Overmars heeft vrijdagavond in Utrecht de Gouden Kalf gekregen voor beste korte documentaire. Deze film is geproduceerd door het Bredase productiehuis Zuidenwind Filmprodukties.
Geschreven door

Acteur Frank Lammers uit Mierlo was genomineerd voor zijn rol als zeeheld Michiel de Ruyter, maar viel niet in de prijzen.  
De films Michiel de Ruyter en De Ontsnapping, die eerder door de producenten werden teruggetrokken uit onvrede met het filmfestival, vielen niet in de prijzen. Ze maakten wel kans op een Gouden Kalf.
Zie ook: Zuidenwind uit Breda gaat weer met veel documentaires naar het Filmfestival
Gluckauf wint vier Gouden KalverenDe arthousefilm Gluckauf is vrijdagavond als grote winnaar uit de bus gekomen bij de uitreiking van de Gouden Kalveren op het Nederlands Film Festival (NFF) in Utrecht. Gluckauf werd uitgeroepen tot beste film en won eveneens in de categorieën beste regie (Remy van Heugten), beste scenario (Gustaaf Peek) en beste camera (Mark van Aller). De film was maar liefst tien keer genomineerd voor de filmprijzen.
Ook Bloed, Zweet& Tranen deed het goed op het Gala van de Nederlandse Film. De makers gingen naar huis met drie Gouden Kalveren. Zo kreeg Martijn Fischer een Kalf voor beste acteur, Hadewych Minis voor beste vrouwelijke bijrol en Raymond Thiry voor beste mannelijke bijrol.
Gouden Kalf voor Georgina VerbaanGeorgina Verbaan werd verder uitgeroepen tot beste actrice voor haar rol in De Surprise en deze film kreeg ook een Kalf voor beste production design door Hubert Pouille. Those Who Feel The Fire Burning van Morgan Knibbe sleepte de prijs voor beste lange documentaire en beste sound design in de wacht.
Ook de film Prins scoorde twee Kalveren, een voor beste muziek (Palmbomen) en een voor beste montage (Mieneke Kramer). Under The Apple Tree werd bekroond met een beeldje voor beste korte film.
Verder ging er een Gouden Kalf naar 'One Night Stand X - Geen koningen in ons bloed' voor beste televisiedrama. Jonas Smulders kreeg voor zijn rol in deze film de prijs voor beste acteur televisiedrama en Ariane Schluter mocht een beeldje in ontvangst nemen voor beste actrice televisiedrama voor haar rol in 'One Night Stand X - Een goed leven'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.