WK Rally van Corsica: Kevin Abbring sensationeel tweede

3 oktober 2015 om 00:54
nl
Een sensationele prestatie voor Kevin Abbring uit Son in de WK Rally van Corsica. In zeer moeilijke omstandigheden bleef Abbring vrijdag als een van de weinigen uit de problemen. Het legt na één dag beslag op de tweede plaats algemeen. “Ik ben erg tevreden met hoe het tot dusver loopt”, aldus Abbring.
Geschreven door

Het zijn bizarre omstandigheden in Corsica; regen en modder bepalen het beeld op de route. Abbring ondervond het aan den lijve toen zijn ‘gravelcrew' (zij maken de laatste veiligheidsaantekeningen voor Abbring) letterlijk van de weg werd gespoeld door een overstroomde rivier.
Als gevolg van deze omstandigheden werd proef 2 geschrapt. Abbring bleef echter zelf uit de problemen en klokte een zevende en een tweede tijd, goed genoeg voor diezelfde klassering overall.  Daarmee was hij de enige in het Hyundai team, want alle teamgenoten raakte wel een steen of een brug op de route met tijdsverlies tot gevolg.
Nog twee dagenZaterdag gaat de ‘Tour de Corse’ verder. De omstandigheden zijn er alvast niet beter op, want zojuist kondigde de organisatie aan dat ook de eerste proef van dag 2 wordt gecancelled. “De omstandigheden waren vandaag als vijftiende auto op de weg al behoorlijk vies” verklaarde Abbring.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.