Maartje Paumen nieuwe topscorer aller tijden vrouwenhoofdklasse hockey, OZ klopt Push

3 oktober 2015 om 01:27
nl
Hockeyster Maartje Paumen heeft historie geschreven. De dertigjarige Limburgse loste vrijdag Kim Lammers af als topscorer aller tijden van de hoofdklasse bij de vrouwen.
Geschreven door

HC Den Bosch klopte Pinoké met 2-0. Paumen nam beide doelpunten voor haar rekening, waarmee de strafcornerspecialiste haar totaal opvoerde naar 319. Daarmee evenaarde én passeerde ze Lammers aan top van de 'eeuwige' topschutterslijst, meldde databureau Infostrada.
Paumen mag zich ook al een tijdje de hockeyster met de meeste doelpunten in Oranje noemen. De aanvoerster leidde het Nederlands team in 2008 (Peking) en 2012 (Londen) naar olympisch goud.
MOP en OZHC Den Bosch staat vierde in de hoofdklasse hockey, met tien punten uit vier duels. MOP staat twee plaatsen lager, met zeven punten. De Vughtse ploeg versloeg Kampong vrijdag met 3-2. Donja Zwinkels pende al na twee minuten de score. Lisette Korink maakte korte tijd later gelijk, maar Marlene Rybacha en Colette de Beaumont zorgden nog voor rust voor een comfortabele voorsprong. Het tweede tegendoelpunt, van  Georgina Oliva, bracht de Vughtse ploeg niet meer van streek.
Het Eindhovense Oranje Zwart won vrijdag met 4-1 bij Push in Breda. Jill Boon scoorde tweemaal voor OZ. Valerie Magis en Stephanie de Groof maakten de andere Eindhovense doelpunten. Kiki van der Kreek redde de Bredase eer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.