Vliegenplaag teistert Manon, gemeente Bergen op Zoom grijpt pas in na telefoontje Hart van Nederland

3 oktober 2015 om 01:58
nl
Al sinds zondag werd de woning van Manon Rijnen in Bergen op Zoom belaagd door een vliegenplaag. Duizenden vliegen verzamelden zich iedere dag op haar balkon. De gemeente Bergen op Zoom wilde eerst niet ingrijpen, totdat het SBS-programma Hart van Nederland opeens op de stoep stond.
Geschreven door

De plaag komt voort uit de eikenbomen die aan het balkon van Manon grenzen. Deze eikenbomen zijn eigendom van de gemeente. “Het is verschrikkelijk. We kunnen niet eens buiten zitten. Zo hebben we er niet echt plezier in."
Manon meldde de overlast bij de gemeente, maar die liet vrijdagochtend weten niets aan de vliegenplaag te doen. Toen bleek dat Hart van Nederland een reportage ging maken over de overlast, besloot de gemeente (na één telefoontje van de redactie) een professionele vliegenverdelger in te schakelen. En zo geschiedde.
'Kosten zelf betalen'Hoewel de vliegen nu weg zijn, is het probleem nog niet helemaal verholpen. Volgens de gemeente Bergen op Zoom moet Manon opdraaien voor de kosten van de vliegenverdelger. “Dat slaat natuurlijk nergens op. Ze zijn te beroerd om de kosten te betalen. Maar de vliegen zijn weg. Die rekening zien we later wel weer.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.