Dave Chisnall klopt Michael van Gerwen in Dublin, Ian White wint players championship darts

3 oktober 2015 om 10:43
nl
Michael van Gerwen is uitgeschakeld in de kwartfinale van het players championship darts in het Ierse Dublin. Van Gerwen moest vrijdagavond zijn meerdere erkennen in de Engelsman Dave Chisnall. Die won het duel met 6-3.
Geschreven door

Chisnall bereikte uiteindelijk de finale - na ook meervoudig wereldkampioen Phil Taylor aan de kant te hebben gezet - maar daarin was Ian White hem de baas: 5-6.
Van Gerwen was de beste Nederlander in Dublin. Bredanaar Jelle Klaasen ging in de derde ronde onderuit. Hij verloor met 6-5 van Andy Boulton. Tilburger Benito van de Pas verloor in de eerste ronde met 6-2 van 'Artist' Kevin Painter.
'Historie Maker'Het players championship in Dublin is de generale voor het World Grand Prix-toernooi. Dat is een van de toptoernooien van de bond PDC. Het World Grand Prix-toernooi begint zondag. Van Gerwen moet het in de eerste ronde opnemen tegen het Engelse toptalent Keegan Brown. Benito van de Pas wacht een confrontatie met de Belg Kim Huybrechts en  Klaasen treft Brendan Dolan.               [YouTube:body:http://youtu.be/QxB3t3oNc-E]Dolan schreef in 2011 historie tijdens het World Grand Prix-toernooi. Hij gooide toen de eerste negendarter ooit tijdens dit toernooi. Tijdens het World Grand Prix-toernooi is niet een lastige opgave, omdat darters daar iedere leg moeten beginnen met een dubbel. Hij kreeg daarop de bijnaam 'History Maker'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.