Video

Wilde zwijnen richten ravage aan bij visvijvers Valkenswaard

3 oktober 2015 om 18:45
nl
Het gras bij de visvijvers van hengelsportvereniging Venbergen ligt er normaal gesproken keurig bij. Maar sinds deze week is het een groot knollenveld. Oorzaak, een invasie van wilde zwijnen uit het Leenderbos, die op zoek gaan naar voedsel.
Geschreven door

"Het lijkt wel of er tien crossmotoren over het gras zijn gereden", zegt voorzitter Piet van Son van hengelsportvereniging Venbergen. Hij is de wanhoop nabij en vreest dat de zwijnen terug blijven komen en nog veel meer schade aan zullen richten. Dat zou in het ergste geval tot de ondergang van zijn vereniging kunnen leiden, zegt hij.
Te slim voor jagersOm de zwijnen te verjagen hebben jagers de wacht gehouden, maar daar trapten de wilde zwijnen niet in. "Ze zijn veel te slim en ruiken de jagers op een kilometer afstand. Pas toen de jagers naar huis waren sloegen de zwijnen opnieuw toe", zegt de voorzitter.
Als oplossing ziet hij een hekwerk om de beesten tegen te houden. Maar daar heeft de hengelsportvereniging hulp en toestemming voor nodig van de gemeente Valkenswaard. De vereniging pacht het terrein van de gemeente.
Knorrende zwijnenOndertussen wordt het er voor de vissers niet leuker op. "Het is bijna niet meer te doen om je tentje hier op te zetten", zegt sportvisser Stefan Faassen. Hij hoorde de zwijnen 's nachts ook knorren. Maar bang is hij niet voor de dieren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.