Tweehonderd asielzoekers aangekomen bij sporthal Boulevard in Bergen op Zoom

3 oktober 2015 om 22:32 • Aangepast 21 november 2020 om 15:34
nl
Zo'n tweehonderd vluchtelingen zijn zaterdag aangekomen bij sporthal Boulevard op de Bergse Plaat in Bergen op Zoom. De asielzoekers blijven drie dagen in de opvanglocatie. Daarna gaan de vluchtelingen door naar reguliere opvanglocaties verspreid over Nederland.
Profielfoto van
Geschreven door

De noodopvang moest snel gerealiseerd worden vanwege de grote toestroom van vluchtelingen. De gemeente Bergen op Zoom heeft daarop sporthal Boulevard als opvanglocatie beschikbaar gesteld voor maximaal 250 vluchtelingen.

Wachten op privacy instellingen...

Binnenkort weer sportenBij de keuze voor deze sporthal is gelet op onder meer bereikbaarheid, veiligheid en snelle beschikbaarheid. In de gymzaal staan veldbedden en er wordt gezorgd voor eten en drinken. Er is beveiliging aanwezig.
ZIE OOK: Asielzoekers in kaart gebracht: worden er in jouw buurt vluchtelingen opgevangen?
Het Rijk heeft donderdag 17 september alle gemeenten in Nederland verzocht om kortdurende crisisopvang beschikbaar te stellen.
Gymzaal snel weer beschikbaarBurgemeester Frank Petter van Bergen op Zoom spreekt tegenover BNDeStem lovende woorden uit voor de snelheid waarmee de noodopvang is geregeld. "Ik heb veel bewondering voor wat jullie in korte tijd voor elkaar hebben gekregen", vertelt de burgemeester aan de krant.
Het is de bedoeling dat de vluchtelingen kort verblijven in de gymzaal. Over drie dagen stromen de vluchtelingen door naar reguliere opvanglocaties. Daarna is de sporthal weer beschikbaar voor verenigingen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.