Kijkje in de keuken van de politie: agenten in Eindhoven doen voor één dag live verslag

3 oktober 2015 om 20:23
nl
Agenten in Eindhoven hebben zaterdag voor het eerst live verslag van de noodhulp die zij verlenen. Via Facebook en Twitter gaven ze updates over hun werkzaamheden. Tot elf uur 's avonds gaf de politie een kijkje in de keuken.
Geschreven door

's Middags om twee uur begon de actie. Rond halfvier kwam het eerste bericht naar buiten.Via de hashtag #?PEHV247? op Facebook en Twitter is het verslag van de politie te volgen. Het is niet de eerste keer dat de politie live verslag doet van de werkzaamheden. Eerder werd een soortgelijke actie ook gehouden door agenten in Rotterdam.
15.30 uur: Diefstal uit winkelMelding in het #winkelcentrumwoensel dat een medewerkster van een winkel wat had gestolen. Ter plaatse hebben wij de medewerkster aangehouden en overgebracht naar het bureau. De zaak zal daar worden overgedragen aan de recherche. Maar eerst moet alles nog op papier!
15:45 uur: Ongeluk met busEen andere eenheid heeft een melding gehad dat een lijnbus op de Veldmaarschalk Montgomerylaan een noodstop moest maken om een aanrijding te voorkomen. Door de noodstop zijn er verschillende mensen gevallen. 1 zwangere vrouw is voor controle overgebracht naar ziekenhuis.
1 vrouw met hyperventilatie is ter plaatse gecontroleerd. Een 81 jarige scooterrijder is erg geschrokken maar alles is in orde met hem. Wonder boven wonder zijn er niet meer slachtoffers gevallen.
ZIE OOK: Stadsbus wijkt voor scooterrijder (81) en maakt noodstop: bejaarde en zwangere vrouw gewond
16:30 uur: Ruzie in winkelEen andere eenheid heeft bij een winkel aan de Woenselse Markt bemiddeld bij een conflict tussen een caissière en een klant. De gemoederen liepen namelijk in de winkel wat hoog op.
17:15 uur: Weer op bureauAlles staat weer op papier. Dat is namelijk ook een hoop werk. Het is op dit moment even wat minder druk. Wat natuurlijk ook een goed teken is.
17:35 uur: Aangiftes stromen binnenOok op het hoofdbureau zitten onze collega's niet stil. Daar doen nu verschillende slachtoffers aangifte van zakkenrollerij. De feiten hebben plaatsgevonden in het centrum.
17:50 uur: Fiets gestolenMelding gehad dat medewerkers van Stadstoezicht op het Winkelcentrum Woensel een verdachte hebben aangehouden terzake heling van een fiets. Verdachte is door ons overgebracht naar het bureau en ingesloten voor verder onderzoek.
18.20 uur: WoninginbraakZojuist 18.20 uur heeft er aan de Witte de Withstraat een insluiping in een woning plaatsgevonden, waarbij de bewoner de insluiper heeft overlopen. De insluiper is vertrokken met een zwart/ grijze damesfiets. De man is ongeveer 195 lang, normaal postuur, 20 a 25 jaar oud, blond kort haar. Heeft u iets gezien? Laat het ons weten! #Burgernet is opgestart!
ZIE OOK: Bewoner betrapt inbreker in Eindhoven, dief weet te ontsnappen
19:20 uur: VechtpartijMelding op Stationsplein dat er gevochten zou worden. Ter plaatse bleek alles weer rustig.19:45 uur: Deur klemtKregen wij de melding om te gaan naar de Spoelerstraat daar kon een bewoonster haar woning niet in en dacht dat er was ingebroken. Uiteindelijk bleek dat haar voordeur klemde waardoor zij hem niet open kreeg. Hulp verleend!
20:50 uur: Doorgedraaide zoon?In een woning aan de Baffinlaan was een zoon des huizes aan het doordraaien. Gezien wij op dat moment geen strafbare feiten hadden konden wij de zoon niet aanhouden. Vervolgens werd in het bijzijn van ons een vernieling gepleegd in de woning. Hierop werd de zoon aangehouden. Huislijkgeweld krijgt binnen de politie en justitie extra prioriteit. Verdachte is inmiddels ingesloten.
21:20 uur: Verdachte winkeldief vrijDe verdachte welke eerder deze middag werd aangehouden in een winkel in het Winkelcentrum Woensel heeft van de officier van justitie een transactie voorstel van 200 euro gekregen. Daarna is verdachte in vrijheid gesteld.
22:30 uur: Einde verslagdienstDe nachtdienst is begonnen en wij hebben de autosleutel overgedragen aan hen. Wij willen iedereen bedanken voor het volgen van onze dienst! Ook de reacties waren zeer positief. Dit nodigt ons ook uit om binnenkort weer een live verslag van onze dienst met jullie te delen. Tot de volgende keer!

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.