Video

Grote brand verwoest monumentaal huis in de Grotestraat in Waalwijk

4 oktober 2015 om 15:39 • Aangepast 21 november 2020 om 15:34
nl
In een monumentaal huis aan de Grotestraat in Waalwijk heeft zondagmiddag een grote uitslaande brand gewoed. Bij de brand kwam veel rook vrij. Een persoon raakte lichtgewond.
Profielfoto van
Geschreven door

De bewoners konden op tijd hun huis verlaten. Ze zijn opgevangen door de ambulance en de politie. Een bewoner raakte lichtgewond en werd in de ambulance behandeld. Het monumentale huis is een voormalig molenhuis uit 1879 en raakte grotendeels verwoest.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

De brandweer rukte met groot materiaal uit om het vuur te bestrijden. Het huis is door de brand grotendeels verwoest, alleen de muren staan nog overeind.
InstortingsgevaarEen deel van de gevel is zondagmiddag al snel met behulp van een kraan naar beneden gehaald. Volgens de gemeente was er door instortingsgevaar een gevaarlijke situatie ontstaan voor voorbijgangers en omwonenden.
Volgens een omstander was het pand nog niet zo lang geleden opgeknapt. Aan het begin van de avond laaide de brand in het pand weer wat op. De brandweer kwam opnieuw naar de Grotestraat om te blussen.



App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!