'Wij waren heer en meester': Gaston Pereiro leidt PSV in Amsterdam langs Ajax

4 oktober 2015 om 20:03
nl
Een sterk spelend PSV heeft de competititekraker tegen Ajax met 1-2 gewonnen. Gaston Pereiro was met twee treffers de grote man aan Eindhovense kant. 'Wij waren heer en meester.'
Geschreven door

Cocu moest de noodgreep toepassen omdat zijn trefzekere vleugelaanvaller Maxime Lestienne wegens trieste familie-omstandigheden afwezig was. Het was uitgerekend Pereiro die de eerste kans van de wedstrijd in de schoot kreeg geworpen. De PSV'er liep kinderlijk eenvoudig door de Amsterdamse defensie en joeg de bal in het dak van het doel. Het was voor het eerst dit seizoen dat het publiek in Amsterdam de tegenstander zag scoren.
LEES OOK: Liveblog Eredivisiekraker Ajax-PSV
De gelijkmaker werd ingeleid met een harde en niet bestrafte overtreding van Joël Veltman op Joshua Brenet op de helft van de Amsterdammers. Bij de counter tikte Amin Younes PSV-back Santiago Arias eenvoudig uit en schoot prachtig binnen.
KansenPSV had in de slotfase van de eerste helft de voorsprong moeten terugpakken. De herstelde Andrés Guardado bracht Jürgen Locadia in scoringspositie, maar diens inzet werd weggehaald door Veltman. De corner die volgde werd ingekopt door Jeffrey Bruma, maar van de doellijn gehaald door Riechedly Bazoer.
Na rust bleven PSV en Ajax in een attractief maar matig duel jagen op de zege. Davy Pröpper was dicht bij zijn tweede competitietreffer, maar schampte de paal. Ook een schot van Ajacied Viktor Fischer trof het aluminium.
BeloningToch werd het offensief van PSV uiteindelijk beloond. Pereiro maakte zijn tweede van de middag (.79) met een prachtige krul in de verre hoek.
'Heer en meester'"We waren heer en meester", reageerde Davy Pröpper na afloop. "Tijdens de wedstrijd hadden we al het  gevoel dat alleen wij aanspraak mochten maken op zege. Ajax leed veel balverlies, wij waren veel balvaster. Dit is wel een tikkie voor Ajax, ja."
"We kregen zaterdagavond heel vervelend nieuws over moeder van Lestienne. Dat kwam hard aan. Ik heb vanochtend Maxime nog gesproken. Hij vroeg ons om te winnen voor zijn moeder", zei Jeffrey Bruma. "De overwinning voelt heel goed. We waren duidelijk de betere ploeg. Ik had voortdurend het gevoel dat we hier zouden gaan winnen, maar dan moet 'ie nog wel vallen."
Door de zege is de achterstand van PSV op Ajax verkleind tot twee punten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.