PSV'er Bruma blij met 'dubbele' zege op Ajax: 'Mooi dat we dit aan Maximes moeder kunnen opdragen'

4 oktober 2015 om 19:49
nl
Voor de selectie van PSV had de verdiende overwinning op Ajax (1-2) een dubbele lading. Er werd na afloop vooral ook stilgestaan bij ploeggenoot Maxime Lestienne, die vanwege trieste omstandigheden afwezig was. ‘Hij vroeg ons of we wilden winnen voor zijn moeder, dus het is heel mooi dat we hier winnen.’
Geschreven door

“We hebben zaterdag vervelend nieuws te verwerken gekregen en moesten onszelf oprapen”, zei Jeffrey Bruma na afloop. “We hebben met elkaar gezeten en gezegd dat we twee dingen konden doen: bij de pakken neerzitten of er vol voor gaan. We hebben voor het tweede gekozen.”
“Ik heb Maxime vanochtend nog gesproken. Hij vroeg of we voor zijn moeder wilden winnen. Dat was een extra motivatie. Het is heel mooi dat we hier vandaag winnen en dat aan Maximes moeder kunnen opdragen.”
‘Genoten van mijn ploeg’Ook het ‘zakelijke aspect’, het terugbrengen van de achterstand op Ajax, kon PSV bekoren. “Ik heb enorm genoten van mijn ploeg”, zei trainer Phillip Cocu bij Fox. “Ik had niet verwacht dat Ajax zó compact zou spelen. Ze wilden de boel duidelijk niet open zetten om daarna in de omschakeling verslagen te worden. We zijn heel goed met hun speelwijze omgegaan. Van echte druk van Ajax was geen sprake. Ze konden geen grip op ons middenveld krijgen.”
“We waren heer en meester”, vond ook Davy Pröpper. “Tijdens de wedstrijd hadden we al het  gevoel dat alleen wij aanspraak mochten maken op zege. Dit is wel een tikkie voor Ajax, ja."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.