'Dit is vragen om problemen', BMX'ers weigeren gevaarlijke baan af te gaan

4 oktober 2015 om 20:39 • Aangepast 21 november 2020 om 15:33
nl
De bulten zijn te steil, ze liggen te dicht bij elkaar en de baan voldoet zeker niet aan olympische standaarden. Een groep BMX'ers weigert de Olympische baan in het Braziliaanse Rio de Janeiro af te gaan omdat die niet veilig genoeg zou zijn. Raymon van der Biezen uit Heesch: "Hier met acht man tegelijk vanaf, is vragen om problemen."
Profielfoto van
Geschreven door

"We zeggen al jarenlang 'ja en amen' tegen de organisaties. Maar zaterdag moesten we echt een statement maken: deze baan in Rio is niet volgens de olympische standaard. Daar gaan we niet vanaf."
Zondag wel rijdenBMX-topper Van der Biezen, die zelf al menig bot brak, geeft toe dat zijn sport niet de veiligste bezigheid op aarde is: "Maar de baan moet gewoon zo veilig mogelijk zijn, en dat is deze zeker niet."
De BMX'ers in Rio hebben de baan zaterdag geboycot. Zondag waren er ook testwedstrijden. Die werden wel verreden. "Er zijn al een heleboel aanpassingen gedaan aan de baan."
Maar voor de Olympische Spelen volgend jaar moet de baan volgens Van der Biezen echt nog verder op de schop: "Dit kun je zo echt niet laten liggen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.