‘Vijver bleek ondergelopen plein', triatlon-coach Koen de Haan uit Eindhoven over noodweer Frankrijk

5 oktober 2015 om 13:50 • Aangepast 21 november 2020 om 15:32
nl
Koen de Haan, coach van de Eindhovense Triatlonvereniging Trivelo, kon zaterdagavond zijn ogen niet geloven. Met zijn team zou hij deelnemen aan de teamrelay tijdens de Europese kampioenschappen in het Franse Nice, maar toen barstte een noodweer los.
Profielfoto van
Geschreven door

“Er was een bijeenkomst in een hotel. Vanaf het dakterras zagen we het noodweer voorbijtrekken. Het was echt niet normaal. Hevige regen, onweer en hagel. Het hield maar niet op. Het was apocalyptisch”, vertelt De Haan, die zondagavond laat weer veilig terug in Eindhoven was.

Wachten op privacy instellingen...

VijverIn korte tijd werd Nice het Venetië van Frankrijk. “Dicht bij ons hotel lag een vijver", vertelt De Haan. "Althans, dat dachten we. Toen het noodweer ophield, bleek het een ondergelopen plein te zijn. In de binnenstad, waar alle wegen bij elkaar kwamen, was de hoofdweg veranderd in een gracht. Op weg naar ons hotel stonden we tot onze enkels in het water. De gevolgen van het noodweer waren buiten de stad nog erger.”
De autoriteiten in Zuid-Frankrijk bliezen alle evenementen voor zondag af omdat alle hulpdiensten nodig waren om de gevolgen van het noodweer aan te pakken. “Zondag was het redelijk weer. Volgens mij had de wedstrijd best door kunnen gaan", meent De Haan. "Nu moeten we weer een jaar wachten.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.