ANBO-bestuur Helmond stapt op: 'We voelen ons geschoffeerd en als kleine kinderen behandeld'

5 oktober 2015 om 13:32
nl
Het bestuur van de Helmondse afdeling van ouderenbond ANBO stopt ermee. Het bestuur voelt zich geschoffeerd door landelijk bestuurder Liane den Haan. Die legde anderhalve week geleden beslag op de bankrekeningen van alle lokale ANBO-besturen.
Geschreven door

Er zou bij een aantal afdelingen geld zijn weggesluisd. De scheidend voorzitter van de afdeling in Helmond, Wilma Berkhout, gelooft daar niet in.
'Anonieme brief'"Mevrouw Den Haan beweert dat er fraude is gepleegd, maar de lokale penningmeesters hebben dat geld apart gezet vanwege een anonieme brief. Daarin stond dat het landelijke bestuur de lokale afdelingen op wil heffen per juli 2016. Bovendien stond er in de brief dat het landelijk bestuur per 1 oktober al beslag wilde leggen op de lokale bankrekeningen."
Naar aanleiding van die brief heeft een aantal afdelingen het geld apart gezet. "Dat wordt nu fraude genoemd, maar ik vermoed dat het landelijk bestuur afstevent op een financieel tekort en daarom deze maatregelen neemt. We voelen ons als kleine kinderen behandeld."
Activiteiten in 2015 gaan nog doorOp de rekening van de Helmondse afdeling stond nog 1400 euro. "We hebben niks apart gezet naar aanleiding van de brief." De activiteiten voor de 450 leden in Helmond gaan tot het einde van het jaar door. "Tot en met de kerstlunch. Een aantal leden had daarvoor al betaald. Maar dat geld, daar kunnen we nu niet meer bij. We gaan het proberen terug te halen."
Het geld waar het landelijk bestuur nu beslag op heeft gelegd, is volgens Berkhout geld van derden. "Daar heeft het landelijk bestuur helemaal geen recht op. Vaak gaat het om subsidies van gemeenten die voor de lokale afdelingen bedoeld waren. Soms komt er ook geld uit erfenissen en sommige afdelingen hebben geld gespaard."
Het bestuur van de afdeling Helmond stapt over van de ANBO naar de PVGE, de ouderenbond die van oorsprong voor Philips-medewerkers werd opgericht. In een laatste nieuwsbrief licht het bestuur haar besluit toe aan de leden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.