Jaar cel geëist voor doodsbedreiging van ex en inrijden op agenten in Bladel

5 oktober 2015 om 18:04
nl
De officier van justitie van de rechtbank in Den Bosch wil dat een inwoner van Hapert een jaar de cel ingaat, waarvan de helft voorwaardelijk. De 54-jarige man zou in april zijn ex-vriendin thuis in Bladel hebben bedreigd.
Geschreven door

Volgens de aanklager riep hij: 'Als jij mij niet meer wilt, dan hoeft het voor mij niet meer, dan gaan we maar samen'. De twee waren in het huis van de vrouw. Toen het slachtoffer uit het huis wilde vluchten, trok de man haar volgens justitie naar binnen.  
Ingereden op agentenVolgens de aanklacht probeerde de verdachte later met zijn auto in te rijden op een politiewagen. Hierin zat één agent; een andere agent stond naast die auto.
Het inrijden op die tweede agent werd aanvankelijk gezien als poging tot doodslag. Hiervan zou de inwoner van Hapert moeten worden vrijgesproken, aldus justitie. Wel zou er sprake zijn geweest van bedreiging. Het inrijden op de auto met daarin de andere agent, wordt betiteld als een poging tot zware mishandeling.
'Behandeling en schadevergoeding'Behalve de celstraf wil justitie dat de man zich voor een half jaar laat opnemen voor behandeling. Ook zou hij een schadevergoeding van ruim 2500 euro moeten betalen aan de slachtoffers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.