Video

PSV-fans zijn selectiebeleid Danny Blind meer dan zat: 'PSV wordt altijd ondergesneeuwd!'

5 oktober 2015 om 19:20
nl
Ze zijn er klaar mee, de fans van PSV. Want, zo zeggen ze, ondanks dat PSV met gemak over Ajax heen wandelt, worden er alsnog bijna alleen maar Ajacieden geselecteerd. "Danny Blind is gewoon een beetje blind."
Geschreven door

Calimero heeft er niks mee te maken, zeggen de supporters die turen naar de niet-internationals van PSV die zich op het complex verzamelen. Nee, het is een optelsom. Veel minder PSV'ers dan Ajacieden. Danny Blind die roept dat hij Phillip Cocu niet kan bereiken.
"Het is al jaren zo, maar met deze bondscoach is het nog duidelijker", vertelt een fan. "Zo goed is Ajax toch niet dat er vijf spelers geselecteerd moeten worden? PSV wordt altijd ondergesneeuwd."
Hét telefoontjeHet sentiment wordt versterkt door gedoe rond telefoontjes van Danny Blind naar Phillip Cocu. Voor dit weekend gaf Ajax-trainer Frank de Boer aan geregeld contact te hebben gehad met de bondscoach, in tegenstelling tot Phillip Cocu. Zondag meldde Tom Egbers in Studio Voetbal de mogelijke oorzaak: Blind zou wel hebben gebeld, maar Cocu zou niet hebben opgenomen.
"De trainer van het Nederlands Elftal die Phillip Cocu niet kan bereiken, dat lijkt mij klinkklare nonsens", zegt PSV-watcher Paul Post van Omroep Brabant. "Hij kan toch ook bellen met Toon Gerbrands of andere mensen binnen de club?"
Blinde BlindOok oud-spelers René van Willy van de Kerkhof zijn duidelijk. "Als je iemand nodig hebt kun je ook sms'en", zegt René. "Hij kijkt eerst bij Ajax die Blind. Hij is gewoon een beetje blind."
Aan de telefoonsoap kwam maandagmiddag dan een einde, er was eindelijk contact tussen Danny Blind en Phillip Cocu. "Hij belde me tijdens de training, hij heeft een berichtje achter gelaten en ik heb hem vanmiddag teruggebeld. Het is goed dat we elkaar even hebben gesproken. We moeten er niet een al te groot punt van maken", aldus de trainer tegen PSV TV.
FocusCocu wil niet terugkijken. "De focus moet nu namelijk liggen op twee heel belangrijke interlands die er aan zitten te komen.  Maar nogmaals, ik sta altijd open om te overleggen met de bondscoach hoe spelers ervoor staan. En om in contact te komen met elkaar moet niet al te moeilijk zijn, lijkt me."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.