Peter-Jan Rens wil circus Renz voortzetten als circus Rens

6 oktober 2015 om 18:36
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
1/2 "Circus Herman Renz is niet te redden."
Peter-Jan Rens is via Facebook een inzamelingsactie begonnen om het failliete circus Herman Renz uit Helmond te redden. Rens biedt zelf ruimte aan in het midden van het land en roept particulieren en het bedrijfsleven op geld te doneren voor een nieuwe circustent.
Geschreven door

De oude tent van circus Herman Renz ligt bij de Belastingdienst die er beslag op heeft gelegd. De dienst heeft het faillissement voor het circus aangevraagd vanwege een belastingschuld.
Meneer Kaktus als clownOp de Facebookpagina van Peter-Jan Rens is te lezen dat hij vier weken geleden al gesolliciteerd heeft als 'Meneer Kaktus' die dan als meereizende clown het circus nieuw leven zou moeten inblazen.
Op de crowdfundactie-pagina van Rens is te zien dat hij de eerste vijf euro al binnen heeft. Circusdirecteur Milko Steyvers van Herman Renz heeft geen vertrouwen 'meneer Kaktus'. "Ik vind het lief, maar ik denk niet dat we onze toekomst moeten leggen in een ondernemer die zelf in de financiële problemen zit", zegt Milko.
Met een realitiy-serie over Meneer Kaktus zou er geld en publiciteit worden gegenereerd. Ook zouden honderdduizend Nederlanders op voorhand een kaartje moeten kopen voor Circus Rens met een S.
Circus Rens in plaats van RenzWant het circus moet dan wel hernoemd worden naar Peter-Jan, zo blijkt uit zijn oproep op Facebook:
"Het liefst richt ik nu meteen CIRCUS RENS op en neem Milko en alle artiesten in dienst om Circus Renz (failliet) een doorstart te geven. Ik heb al een vaste ruimte in het midden van het land voor een wintercircus. Nu nog een tent. (…) Wie doet er mee? Particulieren, bedrijven...Wie helpt?"
Rens roept andere bekende Nederlanders die wel geld hebben op, om mee te helpen circus Renz een doorstart te geven.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...