Of je nu 65 of 90 bent: bowlen is voor iedereen, tonen deze senioren aan

6 oktober 2015 om 21:30
nl
De meesten van ons kennen bowlen vooral als familie- of bedrijfsuitje. Maar voor zo'n vijftig Eindhovense senioren is dit een serieuze bezigheid. Zij staan elke dinsdagmiddag voor hun onderlinge competitie op een bowlingbaan in Eindhoven. En leeftijd maakt daarbij niet uit. Dat bewijst de 95-jarige Nico van Alphen die nog wekelijks een balletje gooit. "Je voelt wel dat je ouder wordt."
Geschreven door

Bowlingclub The Oldtimers houdt elke dinsdagmiddag zijn onderlinge competitie. Een middag waar de senioren naar uit kijken. "Ik vind dit een leuke middag. Je bent er 's morgens al mee bezig en als je hiervan thuis bent, kun je eten koken en is de dag weer voorbij", aldus de 95-jarige Nico van Alphen. Hij is met zijn 95 lentes het oudste lid.
Jongste lidHet jongste lid, de 60-jarige Martha Sevilla, is zeven jaar geleden door haar schoonmoeder naar de club gehaald. "Ik bracht haar al hier naartoe en weer naar huis. Vaak bleef ik kijken." Ondertussen is ze niet meer weg te denken uit het gezelschap. "Mijn lach hoor je in de hele ruimte."
Gelachen wordt er veel. Maar de ouderen spelen onderling ook voor de prijzen. Nico van Alphen is echter duidelijk: "Het gaat niet om het winnen, het gaat erom dat je hier bent om het spel samen te spelen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.