'Brabant ontkomt niet aan saneren varkenshouderij'

6 oktober 2015 om 12:58
nl
De varkenshouderij ontkomt niet aan pijnlijke faillissementen. Dat zegt Dick Veerman van de voedselwebsite Foodlog. Hij organiseert een discussie-avond over de varkenshouderij in Brabant, die donderdagavond in Den Bosch wordt gehouden.
Geschreven door

Aan die discussie-avond doen tal van van belanghebbenden mee: boeren, supermarkten, slachters, banken en actiegroepen. Ook is provinciebestuurder Anne-Marie Spierings van Landbouw van de partij.
Onder de kostprijsDe varkenshouderij verkeert al tijden in zwaar weer omdat de prijzen voor varkensvlees door overproductie onder de kostprijs liggen. Een dezer dagen komt een commissie onder leiding van oud-minister Uri Rosenthal met een advies voor de varkenssector. Dick Veerman van Foodlog vermoedt dat Rosenthal zich zal richten op het verbeteren van de export, maar volgens hem zit daar de oplossing niet.
Veerman denkt dat een groot aantal boeren zal moeten stoppen en dat de rest zich op de binnenlandse markt zal moeten richten. Die boeren moeten zich volgens hem onderscheiden door kwaliteit.
De discussie-avond in Den Bosch is voor iedereen toegankelijk. Inschrijven kan via de website van Foodlog.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.