Vette kampioenspremies drukken winst van PSV

6 oktober 2015 om 15:31
nl
PSV heeft afgelopen jaar 3 miljoen euro winst gemaakt. Dat blijkt uit de jaarcijfers die de Eindhovense club vanmiddag heeft gepresenteerd. De winst viel vrij laag uit omdat de bonussen van het kampioenschap flink wat geld hebben gekost. De omzet steeg van ruim 63,2 miljoen naar bijna 64,2 miljoen euro.
Geschreven door

De winst is vooral te danken aan de verkoop van Memphis Depay aan Manchester United. In totaal ontving de club uit Eindhoven voor 39,8 miljoen euro aan transferinkomsten. Het vertrek van Georginio Wijnaldum naar Newcastle United is niet in de cijfers meegenomen, dat gebeurt volgend boekjaar.
Premies voor kampioenschapHet resultaat wordt gedrukt door in totaal 8 miljoen euro aan bonussen en premies die PSV moest betalen aan spelers en staf voor het behalen van de landstitel en het bereiken van de Champions League. 'Maar die betalen we uiteraard graag'', zei directeur Toon Gerbrands dinsdag in een toelichting op het jaarverslag.
PSV verwacht dit seizoen ongeveer 20 miljoen euro aan inkomsten uit de Champions League.
PSV is 'rare' belastingen beu: 'slaat nergens op'PSV heeft bij het vertrek van Memphis Depay en Georginio Wijnaldum in totaal 4 miljoen euro moeten betalen vanwege de nieuwe belasting op vertrekregelingen. De club vreest dat de kosten de komende jaren nog verder in de miljoenen gaan lopen en wil dat de belasting op doorverkooppercentages voor goed presterende voetballers wordt afgeschaft. PSV-directeur Toon Gerbrands zei dat dinsdag in een toelichting op het jaarverslag over afgelopen seizoen.
Het is volgens Gerbrands normaal dat topspelers een percentage van bijvoorbeeld 10 procent krijgen over de transfersom. Bij een transfer van 10 miljoen euro krijgt de speler 1 miljoen als bonus. Omdat expliciet is bepaald dat de nieuwe belasting op 'gouden handdrukken' ook voor voetballers geldt, moeten topclubs als PSV over dat bedrag 75 procent belasting betalen. Gerbrands vindt dat onredelijk. "Het slaat nergens op."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.