Video

'Daar denk ik nou nooit over na', ouderen meer bewust maken voor brandgevaar bij Broodje Brandweer

6 oktober 2015 om 16:05
nl
Heeft u een rookmelder? Al eens nagedacht over je vluchtroute uit huis? Het zijn vragen waar niet elke oudere bij stil staat. Daarom hebben de brandweerkorpsen in Brabant op dit moment het Broodje Brandweer. Een lekkere lunch en uitleg over brandpreventie.
Geschreven door

In Den Bosch zijn zo'n zeventien ouderen in de brandweerkazerne. Hebben ze allemaal wel een rookmelder? "Ik heb daar vaak over nagedacht, maar het is er nog nooit van gekomen?", vertelt een dame. En hoe kom je je huis uit? "Ach, gewoon niet aan denken. Dan is er geen probleem."
Kop in het zand stekenHet zijn juist dit soort zaken waar de brandweer graag op wil wijzen, volgens Niek van Boven van Broodje Brandweer. Zeker nu ouderen steeds vaker op zichzelf blijven wonen.
"Je moet nadenken over je vluchtweg en zorgen dat je een goede rookmelder hebt", zegt Van Boven. "Maar belangrijker is brand voorkomen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat er niet te veel stof in elektrische apparaten zit."
StruisvogelpolitiekBrandgevaar negeren moet je niet doen. Dat vindt althans een andere dame. "Dat is struisvogelpolitiek, je kop in het zand steken. Ik heb overal rookmelders en ik zelfs een tas klaarstaan met mijn fotoalbums. Voor het geval dat."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.