Video

Eigenaar weer herenigd met gestolen Opel Manta na tevergeefse wilde achtervolging

6 oktober 2015 om 23:16
nl
Hij vreesde dat hij zijn droomauto, zijn echte familiewagen, zijn prachtige klassieker voor altijd moest gaan missen. Maandagnacht werd de Opel Manta van Harry van den Bosch uit Dorst gestolen. Tevergeefs achtervolgde hij de autodief. Dinsdagmiddag kreeg hij te horen dat de auto uit 1979 is gevonden. "Ik kan wel janken zo blij ben ik", laat Van den Bosch weten.
Geschreven door

"Ik was er echt van ontdaan", vertelt Harry. Hij lag rond halfeen te slapen, toen hij werd gewekt door het zo kenmerkende startgeluid van de auto.
SlaapkamerraamEven nog dacht hij dat het de auto van de buurjongen was. Toen Van den Bosch uit het slaapkamerraam keek, zag hij dat de lampen van zijn Opel Manta werden ontstoken en iemand de klassieker uit 1979 zijn oprit afreed.
"De adrenaline gierde door mijn lijf. Ik pakte de sleutels van de auto van mijn vrouw en ging er meteen achteraan", vertelt de daadkrachtige Harry verder. Van den Bosch wilde koste was het kost de auto, die al bijna tien jaar zoveel voor zijn gezin betekent, terughalen.
Auto voor de kinderenDe grijze wagen, met blauwe strepen over dak en motorkap, diende jarenlang als eerste auto voor zijn kinderen. In de Volkwagen Polo van zijn vrouw reed hij achter zijn klassieker aan.
"In de stilte van de nacht hoorde ik mijn auto richting de verkeerslichten bij de Rijksweg rijden." Van daaruit zette hij met hoge snelheid de achtervolging in via Rijen naar Oosterhout.
Telefoon vergetenHarry, die zijn mobiele telefoon in alle hectiek thuis had laten liggen, wilde de dief absoluut niet uit het oog verliezen. Even leek het erop dat de dader in Oosterhout tegen de lamp zou lopen. "Hij reed in Oosterhout recht op het politiebureau af. Ik dacht, als ik nu een politieauto tegenkom, dan heb ik mijn auto vast zo terug."
Maar die hoop was tevergeefs. De autodief zette koers richting Den Hout. "Ik had moeite om de Opel Manta bij te houden. En dat terwijl de dief het in mijn auto reed zonder stuurbekrachtiging en met achterwielaandrijving."
Uit het oog in Den HoutAls de autodief in Den Hout de lichten van de Opel dooft, moet Harry zijn speurtocht naar zijn geliefde klassieker dan toch echt opgeven. "Toevallig kwam ik een surveillancewagen van de politie tegen. Agenten hebben nog verder gezocht. Toen ben ik naar huis gegaan."
Via een bericht op Facebook hoopte het gezin de Opel Manta snel terug te vinden. De actie bleek te werken. Dinsdagmiddag rond vier uur hoorde Harry dat zijn Opel Manta terecht was. "De auto is vermoedelijk gestrand in Dongen. Op een autoambulance is de klassieker in veiligheid gebracht", aldus Van den Bosch.
Weer belevenis rijkerDe auto staan nu in een depot van de politie. Hoe de auto er precies aan toe is, is niet duidelijk. Woensdag hoopt Harry weer achter het stuur van zijn klassieker te kunnen kruipen.
De auto-eigenaar kan in elk geval terugkijken op een nieuwe bijzondere ervaring met zijn Opel Manta. Snel zal hij de wagen zeker niet wegdoen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.