Hans Stacey kiest voor VEKA-team en rijdt toch Dakar Rally: 'Ik ga met grote ambities'

6 oktober 2015 om 17:09
nl
Hans Stacey rijdt komende winter toch de Dakar Rally 2016. Na een testperiode met de MAN-truck in Marokko heeft de coureur uit Best besloten om definitief te kiezen voor het VEKA-team van Peter Versluis. Stacey reed de afgelopen jaren voor Team de Rooy, de formatie van zijn neef Gerard de Rooy.
Geschreven door

Na de afgelopen editie in Zuid-Amerika liet Stacey weten een jaar over te slaan in de Dakar Rally omdat hij het te druk met zaken heeft. Maar het VEKA-team, van Peter Versluis uit Werkendam, haalde hem over om met de MAN-truck te gaan testen in de Sahara.
Met MAN Dakar gewonnen"De test in Marokko is goed bevallen", laat Hans Stacey weten. "Ik heb er veel energie van gekregen, al moet ik nog wel beginnen met conditietraining. Ik ga in januari in ieder geval met grote ambities naar Zuid-Amerika."
Stacey reed al eerder voor dezelfde formatie uit Werkendam, in 2007 won hij in de MAN de laatste Dakar Rally op Afrikaans grondgebied. Hij liet eerder al optekenen voor de winst te gaan, mocht hij hij in 2016 toch deelnemen aan de Dakar Rally.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.