Sifan Hassan met toptijd derde in Parijs

27 augustus 2016 om 23:19
Sifan Hassan is zaterdag als derde geëindigd op de 1500 meter tijdens Diamond Leaguewedstrijden in Parijs. De atlete van Eindhoven Atletiek kwam na 3 minuten en 57,13 seconden over de finish. Dit is een seconde boven haar Nederlands record.
Profielfoto van Bekker Peter de
Bekker Peter de

De wereldkampioene indoor eindigde tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro nog als vijfde op haar geliefde afstand. Die finale kwam nog te vroeg voor Hassan. Een hardnekkige dijbeenblessure verstoorde namelijk haar voorbereiding.
In Parijs liet Hassan zien dat ze nog altijd wereldtop is. Ze moest in Parijs nog wel de Britse Laura Muir en de Keniaanse olympisch kampioene Faith Kipyegon voor zich dulden. Muir won verrassend in de beste tijd van dit jaar. Zij finishte na drie minuten en 55,22 seconden.