Leerling breekt kaak bij vechtpartij op Strabrecht College Geldrop, vijf jongens aangehouden

7 oktober 2015 om 12:55 • Aangepast 21 november 2020 om 15:31
nl
Vijf jongeren sloegen dinsdagmiddag in op een leeftijdgenoot op het Strabrecht College in Geldrop. Een leerling van de school filmde de vechtpartij, waardoor het op social media terechtkwam. De jongen hield een hoofdwond en een gebroken kaak aan de vechtpartij over. Dinsdagavond werden vijf jongens aangehouden voor de zware mishandeling.
Profielfoto van
Geschreven door

In amper tien seconden is te zien hoe een jongen klappen en schoppen krijgt. Hij probeert zich te verzetten, maar valt. Met een harde klap knalt hij met zijn hoofd tegen een ijzeren paal. Het filmpje kan als schokkend worden ervaren.
In een brief aan ouders schrijft de school onder meer het volgende over het gebeurde: "Een aantal jongens had kennelijk het vooropgezet plan om een medeleerling te lijf te gaan. In de aula is het tot een handgemeen gekomen waarbij zeer rake klappen zijn uitgedeeld."
Bloedende hoofdwondEen ambulance heeft het slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht. Volgens rector Leenderd van der Deijl had de jongen een flinke, bloedende hoofdwond.
Iemand van de facilitaire dienst greep in toen duidelijk werd dat er een vechtpartij gaande was. De betrokken jongeren zitten in de laatste klas van VMBO-t. Ze zijn allemaal 15 of 16 jaar oud. "De vijf jongens zijn bij de lurven gevat. Dit is onacceptabel. Gelukkig is zoiets echt uitzonderlijk bij ons op school."

Wachten op privacy instellingen...

Leerlingen geschorstDe betrokkenen mogen voorlopig niet op school komen. "We gaan eerst uitzoeken hoe het precies zit. Een agent sprak vanmiddag al met de jongens. Welke stappen we als school gaan nemen is niet meteen beslist. Daar moeten we goed naar kijken."
In de brief die ouders hebben gekregen, schrijft de school zich ook te beraden op stappen. "In de eerste plaats gaan onze zorgen nu uit naar het welzijn van het slachtoffer. We wensen hem en zijn familie veel sterkte en vanaf deze plaats spreken we de wens uit dat hij geen blijvend letsel aan deze gewelddadige actie zal overhouden."
De vechtpartij vond net na schooltijd plaats in de westvleugel van het gebouw op de locatie Dwarsstraat. Volgens de rector zou het gaan om een vooropgezet plan. Kinderen die het zagen gebeuren, waren geschrokken. "Daarom hebben we met hen gesproken. Gelukkig hebben maar enkele kinderen het gezien."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.