Video

Circus Herman Renz definitief voorbij, directeur ziet er geen heil meer in

6 oktober 2015 om 21:44
nl
Circus Herman Renz is defintief voorbij. Dat heeft directeur Milko Steyvers laten weten aan Omroep Brabant. Steyvers ziet geen heil meer in een reddingsoperatie. Maandag legde de Belastingdienst beslag op de spullen van het Helmondse circus, vanwege een belastingschuld.
Geschreven door

Directeur Steyvers zegt dinsdag nog wel contact te hebben gehad gehad met een geldschieter in Uden en met de Bredase ondernemer Aad Ouborg, maar dat leverde geen oplossing op.
'Ik ben psychisch gesloopt'Circus Herman Renz heeft een belastingschuld van 130.000 euro en daarom werd er maandag in het Gelderse Heerde beslag gelegd op onder meer de circustent. Tegelijk werd het faillissement aangevraagd.
ZIE OOK: Circus Herman Renz is gewend om te balanceren op de rand van de afgrond
Als er binnen enkele dagen 100.000 op tafel zou komen, was een faillissement nog te voorkomen. Directeur Steyvers ziet er geen heil meer in, want er liggen al weer nieuwe aanslagen bij de Belastingdienst klaar voor een bedrag van tienduizenden euro's. "Ik ben pyschisch op. We hebben er alles aan gedaan."
'Peter-Jan Rens geen optie'De ooit populaire tv-presentator Peter-Jan Rens kwam dinsdag met een reddingsactie, maar ook daar ziet het circus niets in. "Peter-Jan Rens zit zelf in financiële problemen", zegt Steyvers. "Hij lijkt me niet gepast dat iemand het circus redt die zijn eigen zaakjes niet op orde heeft."
Dinsdagmiddag is het personeel vanCircus Herman Renz door de directeur op de hoogte gesteld van het definitieve einde van het circus.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.