Video

‘Dat ik bij de selectie zit, is een beloning’, verdediger Virgil van Dijk klaar voor debuut Oranje

6 oktober 2015 om 20:38
nl
"Het heeft met het vertrouwen te maken dat ik van de trainer en mijn medespelers krijg." Dat is volgens verdediger Virgil van Dijk uit Breda de simpele verklaring voor zijn goede spel bij het Engelse Southampton. Ook de Engelse media is lovend over de prestaties van de ijzersterke verdediger. Een basisplek in Oranje lijkt dan ook niet ver weg.
Geschreven door

Virgil van Dijk verruilde deze zomer de Schotse competitie  waar hij voor Celtic uitkwam - voor de Premier League. Southampton van trainer Ronald Koeman betaalde ruim vijftien miljoen euro voor de Bredase verdediger.
Zijn geld waardDat hij dat bedrag meer dan waard is, bewees hij al vrij snel. Mede dankzij Van Dijk krabbelde Southampton uit een sportief dal en boekte afgelopen zaterdag zelfs een uitzege bij Chelsea. "Ik krijg heel veel vertrouwen van de trainer en de spelers", zegt Van Dijk.
Dat de 24-jarige Van Dijk zich zo snel heeft kunnen aanpassen aan de snelheid en het tempo van de Premier League is te danken aan zijn vorige club. "Celtic was een prima tussenstap voor mij. Daar heb ik een goede basis gelegd waardoor ik nu makkelijker mee kan in de Premier League."
Lot in Turkse handenOok bij bondscoach Danny Blind zijn de prestaties van de Southampton-verdediger niet onopgemerkt gebleven. Van Dijk zit bij de definitieve selectie voor de resterende twee EK-kwalificatieduels tegen respectievelijk Kazachstan (uit) en Tsjechië (thuis).
Oranje staat vierde en is afhankelijk van Turkije. Als de Turken hun beide duels winnen, dan is het einde verhaal voor het Nederlands elftal. De selectie van Blind moet sowieso haar eigen wedstrijd winnen en hopen dat de Turken verliezen of beide duels gelijkspelen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.