Robert Maaskant per direct ontslagen als trainer bij NAC Breda

7 oktober 2015 om 00:48
nl
Trainer Robert Maaskant is per direct ontslagen als trainer bij NAC Breda. Dat maakte NAC-watcher van Omroep Brabant, Ronald Sträter, dinsdagavond wereldkundig. Later bevestigde de club uit de Jupiler League het vertrek van Maaskant.
Geschreven door

[tweet:body:https://twitter.com/ronaldbrabant/status/651498952991371264][tweet:body:https://twitter.com/NACnl/status/651499364775501824]NAC laat via de site van de club weten dat er dat 'er geen draagvlak meer was voor de trainer'. "Het vertrouwen ontbrak dat Maaskant het team dit seizoen nog op de rit zou krijgen", zo staat te lezen in een verklaring.
Fans overtuigden Maaskant eerder te blijvenDe huidige technische staf met Eric Hellemons en Rob Penders neemt de taken van Maaskant over. Robert Maaskant was naast trainer ook technisch manager van de Bredase club.
Hij werd vorig seizoen aangesteld om na het vertrek van trainer Gudelj NAC te behouden voor de eredivisie. Toen hij de club niet kon behoeden voor degradatie wilde Maaskant al opstappen. De fans van NAC wisten hem toen op andere gedachten te brengen door massaal bij de trainer op de koffie te gaan.
[youtube:body:https://youtu.be/KS9mIvZoKI0]De spelersraad van NAC sprak eerder dinsdagavond met de Raad van Commissarissen van de Bredase club. Ook al stond de afspraak al voor die tijd gepland, het kon niet anders of het ging ook over de teleurstellende resultaten van de laatste tijd.
'Kritisch over onszelf'Daarbij ging het gesprek niet alleen over het functioneren van de trainer, zo laat een woordvoerder van de spelersraad weten. "Het was niet alleen eenrichtingsverkeer naar Maaskant. We zijn ook kritisch over onszelf geweest."
De afspraak tussen de Raad van Commissarissen en de spelersraad stond al weken eerder gepland. In het gesprek heeft de spelersraad ook de hand in eigen boezem gestoken. "We zijn heel eerlijk geweest. Niet alles ligt aan de trainer."
[Tweet:body:https://twitter.com/ronaldbrabant/status/651517988319928320]Dat betekent overigens niet dat daarmee de teleurstellende resultaten van de laatste tijd vergeten zijn. Of het nou aan de trainer of aan de spelers ligt. "Er moet iets gebeuren, das duidelijk. Het wordt een lastig verhaal."
NAC Breda bezet op dit moment de zesde plek in de Jupiler League. Afgelopen weekend verloor NAC maar net van VVV-Venlo. Er werd ook verloren van FC Volendam en FC Eindhoven.
Daarvoor waren er al gelijkspelen tegen FC Emmen, MVV en Helmond Sport. Er werd gewonnen van Jong Ajax en FC Dordrecht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.