Roadblocks rond grens: openstaande boetes, drugs en doorgeladen pistool

7 oktober 2015 om 12:45
nl
Politiemensen uit Nederland en België hebben dinsdagavond ten zuiden van Eindhoven aan beide zijden van de grens auto's gecontroleerd. Dat leidde onder meer tot de opsporing van tien mensen met forse openstaande boetes. Ook werd een Eindhovenaar met een doorgeladen pistool aangehouden.
Geschreven door

Het doel van de roadblocks was om crimineel grensverkeer te controleren en te onderscheppen.
Doorgeladen pistoolEr werden tientallen auto's gecontroleerd op de snelweg A2, de Luikerweg en de Grensweg in Valkenswaard, de Postelseweg in Eersel en de Postelsedijk in Reusel.
Een man van 38 uit Eindhoven bleek een doorgeladen pistool bij zich te hebben. Hij zit vast en het wapen is in beslag genomen. Een andere man werd direct aangehouden omdat hij gezocht werd door de Belgische autoriteiten.
Openstaande boetes en drugsMet speciale apparatuur voor nummerplaatherkenning werden kentekens van ruim zeshonderd passerende voertuigen gescand. Dit leverde tien boetes op die nog betaald moesten worden, waaronder een totaalbedrag van drieduizend euro voor één automobilist. Die voldeed dit op het politiebureau.
In meerdere gecontroleerde auto's trof de politie kleine hoeveelheden drugs aan. Er werd een drugsrunner betrapt met hennep, een weegschaaltje en enkele duizenden euro's aan contant geld in zijn auto.
BelgiëZo'n dertig politiemensen werden aan Nederlandse kant ingezet. Aan de andere kant van de grens was de Belgische politie op hetzelfde moment actief. Bij de controles daar werden door politie, douane en belastingdienst enkele duizenden euro's aan openstaande boetes geïnd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.