Eindhovense wijk opgelucht: bijtende wolfshond moet muilkorf omhouden

7 oktober 2015 om 12:51
nl
Een wolfshond die inwoners van de Eindhovense wijk Achtse Barrier de stuipen op het lijf joeg, moet z'n muilkorf omhouden. De hond vocht met twee andere honden, waarvan er eentje het niet overleefde.
Geschreven door

De gemeente Eindhoven verplichtte de eigenaar zijn hond een muilkorf om te doen. Die eigenaar ging daartegen in beroep. Hij vond zijn hond helemaal niet gevaarlijk en vond dat het dier gestigmatiseerd werd. Woensdag heeft de Raad van State bepaald dat de muilkorf niet af mag.
In de Achtse Barrier onstond vorig jaar zoveel onrust over de bijtende hond dat de wijkagent besloot een informatie-avond te houden. Daar kwamen bijna dertig bezorgde buurtbewoners op af.
OverdrevenDe eigenaar vond het allemaal overdreven. Zijn hond had weliswaar gevochten met twee andere honden, waarvan één het niet overleefde, maar volgens hem was het geen uitgemaakte zaak dat de wolfshond als eerste had aangevallen.
Bovendien was de man boos, omdat hij niet uitgenodigd was voor de informatie-avond die de wijkagent had georganiseerd. Hij had daarover een klacht ingediend, maar dat leidde volgens de eigenaar tot niks. Hij vond dat zijn hond gestigmatiseerd werd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.