Video

Belgische zwemcoach Ronald Gaastra zet vraagtekens bij beleid van zwembond KNZB in Eindhoven

7 oktober 2015 om 14:29
nl
Gedonder in Eindhoven zwemstad. Nogal wat top-zwemmers zijn de afgelopen weken opgestapt uit onvrede met het beleid van technisch directeur Joop Alberda. Wendy van der Zanden uit Moergestel stapte een maand geleden over naar Antwerpen, waar ze traint bij de Belgische selectie onder leiding van zwemcoach Ronald Gaastra.
Geschreven door

Zwemster Wendy van der Zanden maakte een maand geleden de overstap naar Antwerpen. "Ik heb voor mezelf gekozen, ik ben mijn eigen droom achterna gegaan en in Antwerpen kan ik die bereiken." De ambitie van de zwemster is om aan de  Olympische Spelen van 2016 te kunnen meedoen op het onderdeel wisselslag. Technisch directeur van de KNZB Joop Alberda zag daar echter niets in en de zwemster vertrok.
KritischZwemcoach Ronald Gaastra is blij met de komt van de Nederlandse topzwemster, maar is kritisch over het beleid wat in Eindhoven wordt gevoerd. "Ik zou als Nederlandse zwembond al die zwemmers graag zelf opleiden." De coach reageert op ons verzoek niet alleen op de komst van Wendy van der Zanden, maar ook op het feit dat Femke Heemskerk als weg is en Moniek Nijhuis ook al naar het buitenland vertrekt.
"Het Nederlandse zwemmen wordt een beetje een vrije-slag wereldje. Als je andere slagen zwemt heb je problemen. Ik weet niet of dat de beste keuze is. Ik denk niet dat ik die gemaakt zou hebben."
ZwemgipsWendy van der Zanden is in ieder geval blij dat ze de kans krijgt om in Antwerpen wel te kunnen werken  en te mogen werken  aan haar Olympische ambitie. De komende twee weken traint ze een tandje lager omdat haar enkel in het gips zit. Speciaal gips waar ze  voorzichtig  wel mee kan zwemmen. Overigens benadrukt ze, dat ze nog steeds volop steun krijgt van de zwembond en dat ze op niemand boos is. Wendy van der Zanden heeft alleen voor zichzelf gekozen!

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.