Video

'Verwerpelijk en schokkend', maar moeder die babylijkje dumpte in Eindhoven hoeft de cel niet in

7 oktober 2015 om 16:30 • Aangepast 21 november 2020 om 15:30
nl
De vrouw die vorig jaar maart haar pasgeboren dochtertje in een tas achterliet in een brandgang in Eindhoven hoeft niet de cel in. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch woensdagmiddag bepaald. Volgens de rechtbank handelde de vrouw in paniek, maar de rechter vindt het wel 'verwerpelijk en schokkend' wat ze heeft gedaan.
Profielfoto van
Geschreven door

Twee weken geleden eiste het Openbaar Ministerie vier maanden voorwaardelijke celstraf tegen de vrouw. De 27-jarige Poolse vrouw liet eerder weten 'ontzettend spijt te hebben', dat ze het babylijkje achter heeft gelaten.

Wachten op privacy instellingen...

De vrouw zei dat ze niet wist dat ze zwanger was en dat ze compleet verrast was toen de bevalling ineens begon. De rechtbank gelooft de vrouw.
Kindje werd verstopt voor partnerDe vrouw wilde haar pasgeboren kindje verstoppen, omdat haar partner er niet van mocht weten. 'Ze handelde uit vrees voor ontdekking van de geboorte van haar kind door haar vriend', zegt de rechtbank. Haar vriend was namelijk niet de vader van het meisje.
Volgens de rechtbank wilde de vrouw haar dochter alleen maar verstoppen voor haar vriend en niet voor anderen. 'Het hoofdje van het kindje was onbedekt en de tas stond open en was op een plek gezet waar veel mensen komen', aldus de rechtbank.
Kindje leefde welHet kindje werd dood aangetroffen in de tas. Volgens de moeder werd het meisje doodgeboren. Uit onderzoek bleek echter dat het kindje wel heeft geleefd.
Maar het is niet gelukt om de doodsoorzaak van het meisje onomstotelijk vast te stellen. Daarom werd de aanklacht voor babymoord door justitie eerder al geschrapt.
Ook partner werd aangehoudenEen paar uur nadat het dode meisje was gevonden, werden de vrouw en haar partner aangehouden. De man werd al weer snel vrijgelaten, toen bleek dat hij niets met de dood van het kindje te maken had.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.