Zware mishandeling Strabrecht College was vooropgezet plan

7 oktober 2015 om 23:46
nl
De vijf jongeren die dinsdagmiddag op het Strabrecht College in Geldrop op een mede-leerling insloegen, deden dit met een vooropgezet plan. Dit vertelt de rector van de school aan Omroep Brabant. Een leerling van de school filmde de vechtpartij, waardoor het op social media terechtkwam. De jongen hield een hoofdwond en een gebroken kaak aan de vechtpartij over. Dinsdagavond werden vijf jongens aangehouden voor de zware mishandeling.
Geschreven door

Rector Leenderd van der Deijl vertelt dat de jongens buiten de poort van de school op het slachtoffer stonden te wachten. "Het slachtoffer was, zo lijkt het, zich ervan bewust dat men het op hem gemunt had", geeft de rector aan.
"Uit angst voor klappen bleef de jongen in de school. De vijf vechtersbazen zijn vervolgens zelf de school ingegaan en hebben de jongen daar in elkaar geslagen."
Rector durft nauwelijks naar beelden te kijkenHet incident werd gefilmd en verspreidde zich razendsnel via sociale media. Rector Van der Deijl kan een dag later nog niet goed naar het filmpje kijken.
"Je ziet een enorme hoeveelheid agressie, en een jongen die flinke klappen krijgt en daarna stil blijft liggen. Als je dan ook nog bedenkt dat het slachtoffer met zijn hoofd op een stalen paal is gevallen, wil je er niet aan denken hoe dit ook nog had kunnen aflopen."
Het slachtoffer werd dinsdagmiddag met een gebroken kaak en een flinke hoofdwond afgevoerd. Ondertussen gaat het alweer wat beter met het slachtoffer. De jongen voelt zich naar omstandigheden goed en had volgens de rector zelfs wel weer zin om naar school te komen.
Vijf jongeren opgepaktDe politie pakte vijf jongeren op voor de vechtpartij. Ze werden woensdag uitvoerig verhoord en mogen voorlopig niet op school komen. Welke stappen de school gaat nemen, is nog niet beslist. "Daar moeten we goed naar kijken", aldus de rector.
De vechtpartij vond net na schooltijd plaats in de westvleugel van het gebouw op de locatie Dwarsstraat. Leerlingen die het zagen gebeuren, waren erg geschrokken. Een dag later was het in de pauze dan ook nog altijd het onderwerp van gesprek. Wat de reden voor de vechtpartij was is nog onbekend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.