Ook in hoger beroep tot negen jaar cel voor ramkraken en inbraken

7 oktober 2015 om 17:02
nl
Een man (45) uit Rijkevoort moet negen jaar de gevangenis in voor het plegen van ruim twintig ramkraken, inbraken en autodiefstallen. Een tweede dader, een 26-jarige Ossenaar, krijgt 42 maanden gevangenisstraf waarvan zes maanden voorwaardelijk. Dat bleek woensdag bij het gerechtshof in Den Bosch.
Geschreven door

Ook moeten de twee mannen verschillende slachtoffers schadevergoedingen betalen.
De 48-jarige vrouw van de man uit Rijkevoort krijgt een taakstaf van dertig uur. Ze had merkkleding en schoenen in bezit die haar man had gestolen
Stelen als de ravenDe inbraken werden tussen april 2012 en februari 2013 gepleegd bij winkels en tankstations in onder meer Langenboom, Lithoijen, Geffen en Sint Anthonis. Voor de ramkraken gebruikten de daders gestolen auto's.
De zoon van de hoofdverdachte, die hiervoor ook al veroordeeld was, had geen hoger beroep ingesteld.
Voor een gewapende woningoverval in Berghem in december 2012 heeft het Hof de man uit Oss vrijgesproken. De inwoner van Rijkevoort is hiervoor wel veroordeeld.
Eerdere veroordelingenBij het opleggen van de straf heeft het hof meegewogen dat beide mannen al eens waren veroordeeld voor dit soort delicten.
Ze waren beiden in hun proeftijd en moeten daarom de resterende celstraf van hun eerdere veroordeling ook nog uitzitten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.