'Hans de Koning of Marinus Dijkhuizen ideale trainer van NAC Breda'

7 oktober 2015 om 17:06
nl
Wie wordt de nieuwe kapitein op het stuurloze schip dat NAC Breda heet? En wil die kapitein wel het schip op, omdat al zijn voorgangers snel weer overboord gedonderd werden? Onze kenners zijn het eens: “Hans de Koning is de ideale tussenpaus.”
Geschreven door

Robert Maaskant was dinsdagavond de vijfde trainer die in de afgelopen vier jaar ontslagen werd. Toch schrikken deze cijfers een werkloze trainer niet af, denkt analist Aad de Mos. “Er zijn zoveel jonge trainers werkloos, ze staan echt te springen om aan de slag te gaan in Breda."
Dennis van Bergen, clubwatcher van Voetbal International: "Toch al onhaalbare figuren haken af, zoals Gertjan Verbeek. Maar alleen vandaag al zijn er tientallen open sollicitaties naar Breda gestuurd."
'NAC is terminale patiënt'Clubwatcher Ronald Sträter van Omroep Brabant is het daarmee eens. “Het is een besmette positie, NAC lijkt een terminale patiënt, het maakt niet uit welke dokter er aan het bed staat. Welke dokter heeft er nu weer zin in? Er zijn er genoeg.”
De vaste volger van NAC Breda kraakt vooral de organisatie van de degradant. “Het is ad hoc, er zit geen lijn in.” Aad de Mos weet wel een oplossing. “Heel simpel, tot de winterstop zo min mogelijk punten verspelen. Dan een technisch directeur aanstellen, die vervolgens weer een trainer aanstelt. Het is heel belangrijk om die functies te scheiden.”
Dit onderstreept ook Dennis van Bergen. "Ontevreden spelers konden nergens terecht met klachten. Om te klagen over de trainer Maaskant moesten ze naar technisch directeur Maaskant. Er is ook budget voor omdat NAC meer seizoenskaarten heeft verkocht dan verwacht."
De Koning of DijkhuizenBlijft over dat er snel een nieuwe trainer moet komen. En daar zijn Sträter en De Mos het over eens. Sträter: “Iemand die de Jupiler League kent, een geestelijk onafhankelijke trainer zonder belangen in Breda. Ik denk aan Marinus Dijkhuizen of Hans de Koning.”
De Mos gaat voor de laatste suggestie. “Ja, Hans de Koning is de ideale tussenpaus.” Al plaats hij wel een kanttekening. “Maar één ding weet je wel zeker, met hem bereik je de eredivisie niet. Zo vaak gesneuveld in het zicht van de haven. Ik weet niet hoe het komt.”
Van Bergen hoopt juist dat Dijkhuizen voor de lange termijn wordt vastgelegd. "Spelers waren Maaskant beu omdat hij tactisch niet sterk was en omdat hij vreemd gedrag vertoonde. Ik wil wel eens een tegenpool zien. Dijkhuizen mag bij Brentford een tikje hebben gekregen, maar dat overkomt iedere trainer. Bij Excelsior is nog steeds iedereen lovend over hem."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.