Patiëntgegevens van apotheek in Eindhoven op straat gevonden

7 oktober 2015 om 21:01
nl
Documenten met privacygevoelige patiëntgegevens van apotheek Arnouts aan de Heezerweg in Eindhoven zijn woensdag op straat gevonden. De papieren lagen achter de apotheek buiten op de grond.
Geschreven door

De documenten werden gevonden door Eindhovenaar Hugo van Siegt die woensdagmiddag zijn hond uitliet. Volgens hem is het niet de eerste keer dat hij op straat documenten van de apotheek tegenkomt.
"Eerder vond ik etiketten die op verpakkingen van medicijnen zitten, buiten op straat. Daar staan persoonsgegevens op, dus die heb ik naar binnen gebracht."
Nu al derde keerOmdat dit al de derde keer is dat Van Siegt privacygevoelige gegevens van de apotheek op straat heeft gevonden, besloot Van Siegt Omroep Brabant te bellen.
Het document dat Van Siegt vond, is een bezorglijst. Op de lijst staan namen en adressen van mensen aan wie de apotheek medicatie bezorgt.
Apotheker schrikt van vondstDe hoofdapotheker reageert geschrokken op de vondst van Van Siegt. "Bezorglijsten zijn privacygevoelig. Daar moet zorgvuldig mee worden omgegaan."
Normaal gesproken worden de lijsten bewaard en gearchiveerd, zo zegt de apotheker. "Hopelijk wil deze meneer de lijsten terugbrengen en een klacht indienen, zodat wij intern uit kunnen zoeken wie er verantwoordelijk is voor wat er is gebeurd."
Hugo van Siegt heeft aangegeven de lijsten donderdag terug te brengen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.