Video

Katrina & The Waves, Guy Verhofstadt, iedereen kwam in Café Moskes

31 augustus 2016 om 01:34 • Aangepast 21 november 2020 om 08:00
nl
Woensdag gaat de deur van Café Moskes dicht. Ad en Riet nemen na zestig jaar afscheid van hun kroeg. Daar hoort het ophalen van herinneringen bij. “Het is wel moeilijk. Ik kwam hier al als klein mannetje en ken echt ieder tegeltje”, vertelt kroegbaas Ad.
Profielfoto van Verhoeven Dirk
Geschreven door
Verhoeven Dirk

Al zestig jaar is de kroeg De Moskes in Meersel-Dreef, op de grens bij Galder, in de familie. Het begon met moeder, daarna zijn zus en dertig jaar geleden nam Ad Maas zelf plaats achter de toog.
Riet rent rond en bedient met snelle tred de gasten. Ad is wat rustiger en heeft wel even tijd om te vertellen over zijn tijd in de kroeg, die precies op de grens ligt. Want zestig jaar is een lange tijd. Het meest trots is hij op de bands die hij heeft ontvangen in zijn kleine dorpskroegje. “Katrina & the Waves, Normaal, De Kreuners, noem naar op eigenlijk”, vertelt hij trots.

Kleine kroeg“Maar makkelijk was dat niet altijd als klein kroegje. Soms stond ik dan drie maanden te werken om het verlies weg te werken. Maar die muziek was mijn passie.”
De gasten zijn allemaal onverdeeld positief over het echtpaar. Ze roepen allemaal over de gastvrijheid van Ad en Riet. “De kroeg ziet er misschien oudbollig uit, maar dat is ie niet. Iedereen komt hier over de vloer. Het zijn de mensen achter de bar die de kroeg maken”, vertelt een gast.

Overname De gasten moeten Riet en Ad dan gaan missen, de kroeg zelf gaat niet verdwijnen. Een dame uit Rotterdam neemt hem over. Woensdag is de laatste dag en dan gaan de uitbaters samen met de vaste gasten de kelder leegdrinken. Alles mag op.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.