Udense lerares heeft kleinkind in Canada nog nooit gezien, wie maakt dit voor haar mogelijk?

8 oktober 2015 om 11:11
nl
Jaren heeft Juanita Wentzell (54) uit Uden haar zoon die in Canada woont niet gezien. Sinds 2009 om precies te zijn. Haar kleinzoon heeft ze nog nooit in het echt ontmoet. Niet omdat ze dat niet wil, maar financiële tegenslagen maken het voor Juanita onmogelijk om tijdelijk terug te keren naar haar familie. Daar komt door een uniek project misschien snel verandering in.
Geschreven door

De van oorsprong Canadese Juanita, docente Engels op het Elde College in Schijndel, werd woensdag namelijk flink verrast. Collega Mariska Steenbakkers was ontroerd door het verhaal van Juanita. Achter de schermen is ze maandenlang bezig geweest om te kijken of het mogelijk is dat Juanita maandag Thanksgiving met haar familie in Canada kan vieren.
De familie van Juanita woont in een klein dorp in het binnenland van Canada. Naast de vlucht van Nederland naar Canada, zijn meerdere binnenlandse vluchten nodig om Juanita op de plek van bestemming te krijgen. En dat maakt de reis een dure aangelegenheid.
FlightFundingSteenbakkers stuurde het verhaal van Juanita in naar het webcareteam van luchtvaartmaatschappij KLM. Omdat KLM veel soortgelijke verhalen binnenkrijgt, is de maatschappij voor het eerst een FlightFunding-experiment gestart. Het verhaal van Juanita werd uit vele soortgelijke verzoeken geloot.
Donderdagmorgen om negen uur start het experiment. Tot vrijdagochtend negen uur kunnen mensen geld doneren om Juanita’s droomvlucht te realiseren. Als het benodigde bedrag wordt gehaald, brengt KLM Juanita direct naar haar familie in Canada, zodat ze maandag het familiefeest Thanksgiving met hen kan vieren.
'Nog nooit zoveel gehuild'Woensdag hoorde Juanita dus dat een weerzien met haar geliefden dichterbij is dan ze tot voor kort had gedacht. Helemaal beseft ze het nog niet. “Ik heb nog nooit zoveel gehuild als de afgelopen uren. Er is zoveel over me heen gekomen. Ik zit nog op een grote roze wolk. Dit is zo bijzonder.”
In 2009 was ze voor de laatste keer in Canada. Haar zoon kreeg later een kind, dat Juanita tot op de dag van vandaag alleen via Skype zag. “Ik heb mijn kleinkind nog nooit kunnen omarmen. Mijn zoon heb ik al jaren niet meer gezien. Het is 21 jaar geleden dat ik voor het laatst Thanksgiving in Canada heb gevierd. Nu is er een kans dat ik eindelijk weer terug kan. Ik hoop dat het lukt.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.